26.05.1990.
Ворскла (Полтава) - Буковина (Чернівці)
1 : 1


Друга ліга. Західна зона


Ворскла 1 : 1 Буковина
Ворскла (Полтава) Буковина (Чернівці)
26.05.1990. 19:00
11 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . (вміст 34000)
Погода: ...
Трансляція: ...
 
Суддя: Валерій БУТЕНКО (Москва)
Перший асистент: Валерій КОРОЛЬОВ (Москва)
Другий асистент: Олександр САФОНОВ (Москва)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ВОРОБЙОВ Валерій 1 Вр СРСР ЖУК Віктор
2 Зх Україна ЛУК'ЯНЧУК Ігор 2 Зх Україна САРАФІНЧАН Валерій
3 Зх Україна КАМАРЗАЄВ Віктор 3 Зх Україна ЧЕРЕНКОВ Юрій
4 Пз Україна СОЛОВЕЙ Сергій 4 Зх Україна ЛИТВИН Микола
5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій 5 Зх СРСР БОБАРІКО Олександр
6 Пз Україна МАТЮХА Андрій 6 Пз Україна ЗАДОРОЖНЯК Василь
7 Пз Україна МАРЧЕНКО Андрій 7 Пз Україна БУДНИК Віктор
8 Пз Україна ДОВГАЛЕЦЬ Олександр 8 Пз Україна ФЕДОРОВ Леонід
9 Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій 9 Пз СРСР КОРОЛЯНЧУК Валерій
10 Зх Україна КРИВЕНКО Олег 10 Пз Росія АЛІСТАРОВ Валерій
11 Нп Україна НЕМЕШКАЛО Владислав 11 Пз Україна МГЛИНЕЦЬ Віктор
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
Вр Україна МОРГУН Олег Вр Україна ЦИТКІН Володимир
Зх СРСР КИТАЙКО Ігор Зх Україна РУСНАК Іван
Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир Зх Україна СОБОТЮК Сергій
Нп Україна ЛИСКОВЕЦЬ Олександр Пз Україна БУРЧАК Олег
  Нп Україна ЦАП Володимир
  Нп Україна ГУЗІЄНКО Андрій
   
 
Головні тренери
Україна Геннадій ЛИСЕНЧУК Україна Юхим ШКОЛЬНИКОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ЛИСКОВЕЦЬ Олександр
КАМАРЗАЄВ Віктор
substitution.png 25
35 substitution.png ГУЗІЄНКО Андрій
КОРОЛЯНЧУК Валерій
НЕМЕШКАЛО Владислав goal.png 39
ПРОКОПИНЕНКО Володимир
НЕМЕШКАЛО Владислав
substitution.png 46
КИТАЙКО Ігор
МАРЧЕНКО Андрій
substitution.png 46
46 substitution.png РУСНАК Іван
ЧЕРЕНКОВ Юрій
49 goal.png ФЕДОРОВ Леонід
65 substitution.png ЦАП Володимир
БУДНИК Віктор
65 substitution.png СОБОТЮК Сергій
ЛИТВИН Микола
75 substitution.png БУРЧАК Олег
ЗАДОРОЖНЯК Василь

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Без боротьби

У черговому турі першості СРСР футболісти полтавської "Ворскли" приймали минулої суботи на стадіоні "Колос" чернівецьку "Буковину", одного з лідерів нинішнього чемпіонату.
Зустріч ця завершилася внічию - 1:1, її підсумками були невдоволені ні самі гравці, ні їхні тренери - Г. Лисенчук та Ю. Школьников, ні майже вісім тисяч глядачів. Невдоволення це зрозуміти можна - на полі боротьби не було.

Й на це, звичайно, були свої причини.. Через травми у попередніх матчах висиділи на лаві запасних провідні гравці обох команд - воротарі О. Моргун, В. Циткін. У ролі глядача перебував і Кислов, після 15 хвилин зустрічі залишив поле, діставши травму В. Камарзаєв.

Деяку територіальну перевагу в першому таймі мали гості. Та після того, як на 39 хвилині В. Немешкало відкрив рахунок, забивши головою м'яч з подачі А. Матюхи, здавалося, настане перелом. Але він не відбувся...
"Буковина" через п'ять хвилин після початку другого тайму встановила рівновагу, а надалі обидві команди більше дбали про безпеку власних воріт, відмовилися, по суті, від прицільних ударів по чужих воротах, не вступали в єдиноборства, боячись завдати один одному травм. Отже, 1:1.

Після одинадцятого туру лідирус СКА - 15 очок.

П.КАРНАУХ.
"Зоря Полтавщини" № 123 (17523), 30 травня 1990 року (середа).

Бракувало влучності

Після двох поразок на виїзді полтавська "Ворскла" приймала вдома одного з лідерів першості країни серед колективів другої ліги Західної зони чернівецьку команду "Буковина". Отож зрозумілим було бажання наших земляків реабілітуватися перед своїми уболівальниками. Але зробити їм це було нелегко. Травми не дали змоги вийти на поле кращому бомбардиру "Ворскли" Ігорю Кислову, основному воротареві Олегу Моргуну та захиснику Сергію Ходирєву. Ослабленим виявився і стартовий склад гостей. Тож і діяли футболісти обережно, розраховували більше на   контратаки. Ризикувати, не хотіла жодна з команд. І все ж у перші півгодини зустрічі невеликою територіальною перевагою володіли гості, а на 36-й хвилині матчу атаку розпочали полтавці. Півзахисник Андрій Матюха зробив у штрафний майданчик чудову прострільну передачу, її замкнув Владислав Немешкало. Голкіпер гостей впіймав м'яч, але втримати його не зумів. І він вкотився у порота.

Другу половину гри активніше розпочали гості. На 50-й хвилині зустрічі відмінний сольний прохід на лівому фланзі у штрафний майданчик полтавців здійснив Леонід Федоров. Він і відновив рівновагу у матчі. А далі аж до фінального свистка футболісти обох команд більше Дбали про оборону власних воріт, ніж про атаки. Отож нічия - 1:1.

Звичайно, цей матч - не кращий із проведених як "Буковикою", так і "Ворсклою". Але команда Г.А.Лисенчука. навіть за відсутністю основних гравців, справляє хороше враження. Однак, - продовжував тренер, - боротися полтавцям за призове місце у першості буде важко. Але посісти шосте-восьме місце - цілком реальне завдання. Це, можливо, дасть їй право виступати наступного року у чемпіонаті України у вищій лізі, якщо така буде створена.

О. КОСЕНКО.
"Комсомолець Полтавщини" № 64-65 (5065-5066), 30 травня 1990 року (середа).

Оцінюють тренери

26 травня полтавська "Ворскла" приймала лідера західної проміжної зони - чернівецьку "Буковину". З повідомлень обласних газет ви вже знаєте результат (1:1). А як оцінюють матч і загалом хід чемпіонату наставники цих команд? "Спорткур'ер" надає їм слово.

Юрій Школьников, заслужений тренер УРСР, головний тренер чернівецької "Буковини":

- Грою своїх футболістів я не задоволений. Що правда, через хворобу не зміг стати у ворота досвідчений Циткін, травмований і надовго вибув із гри центральний захисник Шелест. З травмами вийшли на поле і нападаючі Гузієнко та Королянчук. Останнього у першому таймі довелося замінити. Між суперниками помітна була рівновага сил. Команди грали надто обережно, побоювались одна одної. Втім, на початку першого тайму територіальна перевага була за нами. Ситуація змінилась після точного удару нападаючого "Ворскли" Немешкала на 39-й хвилині, Полтавці мали можливість і збільшити рахунок й тим самим вирішити долю цього матчу.

На початку другого тайму нам вдалося відігратися. Гол забив Федоров. До кінця зустрічі обидві команди більше дбали про захист, ніж про атаку. В цілому ж рахунком матчу я задоволений.

У складі "Ворскли" мені сподобався правий напівзахисник Марченко. До речі, і в Тернополі у зустрічі з "Нивою" він теж був помітним. Матч цей я дивився перед поїздкою до Полтави... Швидкий, технічний футболіст. Сподобався також Матюха. За ним я вже давно спостерігаю. Приємно вразив і Лук'янчук.

Це була не краща гра "Ворскли", бо на полі не було основних гравців. Загалом же команда - сильна. І все ж, думаю, шо в призери чемпіонату "Ворсклі" буде нелегко пробитися, а посісти 6 - 8 місця - цілком реально. Такий результат, можливо, забезпечить полтавцям місце у... вищій лізі чемпіонату України. Про його проведення в наступному році зараз уже подейкують...

Геннадій Лисенчук, майстер спорту СРСР, головний тренер полтавської "Ворскли":

- Прихворів Кислов. Тому не грав. Думаю, на матчі з "Нивою" уболівальники зустрінуться з ним. Настрій у Ігоря - забивати голи. Тим паче, після такого гарного знімка на першій сторінці п'ятого номера "Спорткур'єра". Проти "Буковини" не виступали й інші основні гравці - травмовані захисник Ходирєв та воротар Моргун. Хоч у стартовому складі й вийшли на гру Марченко та Камарзаєв, але і їх довелось замінити. Під час перерви поскаржився на біль у нозі і Немешкало.

Тож кращу гру ми показати просто не могли... Вважаю, стартові ігри чемпіонату наша команда провела вдало. Футболісти старанно тренуються, готуються до матчів. Та у мене, як і в них, складається враження, що команда у нашому місті нікому не потрібна - ні партійним, ні радянським, ні профспілковим організаціям і навіть керівникам спорту в області. Вони не цікавляться проблемами команди. Ось і зараз двом членам колективу треба перевезти до Полтави своїх дружин і десь поселити. Де? Я не говорю про квартири - хоча б у гуртожитку, футбольному клубу цього питання не вирішити. На учбово - тренувальну базу команда заїхати досі не може. Роботи там - не початий край... Майже половина наших футболістів одержала запрошення виступати за інші колективи. І я не здивуюсь, якщо хтось із моїх хлопців переметнеться в інше місто...

З тренерами після матчу зустрівся

кор. "Спорткур'єра" Олексій КОСЕНКО.
"Спорткур'єр" №6, травень (2 випуск) 30 травня - 12 червня 1990 року.

Фото гри


Програма матчу

Програма матчу

Погода