24.06.1990.
Ворскла (Полтава) - Дніпро (Могильов)
2 : 0


Друга ліга. Західна зона


Ворскла 2 : 0 Дніпро
Ворскла (Полтава) Дніпро (Могильов)
24.06.1990. 16:30
17 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 2000 глядачів (вміст 34000)
Погода: хмарно, дощ , Температура: 0ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Олексій БАРИШНИКОВ (Москва)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна МОРГУН Олег 1 Вр СРСР КЛЯШТОРНИЙ Андрій
2 Зх Україна ХОДИРЄВ Сергій 2 Зх СРСР ПЕТРУСЕВИЧ Віталій
3 Зх СРСР КИТАЙКО Ігор 3 Пз СРСР МАТЮНІН Валерій
4 Пз Україна СОЛОВЕЙ Сергій 4 Зх СРСР ВАНЮШКІН Олександр
5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій 5 Зх СРСР ГОЛЬМАК Володимир
6 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир 6 Пз СРСР МАЛЄЄВ Юрій
7 Пз Україна МАРЧЕНКО Андрій 7 Нп СРСР СКОРОБАГАТЬКО Андрій
8 Зх Україна ЛУК'ЯНЧУК Ігор 8 Пз СРСР СМИРНОВ Михайло
9 Нп Україна КИСЛОВ Ігор 9 Нп СРСР РАДУШКО Олег
10 Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій 10 Нп СРСР КЛЮЙКО Денис
11 Нп Україна ШАРІЙ Іван 11 Нп СРСР МЕДВЕДЄВ Володимир
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
99 Вр Україна ВОРОБЙОВ Валерій 99 Пз СРСР ЛУК'ЯНЧИКОВ Микола
99 Нп Україна ЛИСКОВЕЦЬ Олександр 99 Пз СРСР ЯРОШ Михайло
99 Зх Україна КРИВЕНКО Олег 99 Нп СРСР МЯСНИКОВ Сергій
99 Нп Україна ВОЛОШКО Олександр  
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Геннадій ЛИСЕНЧУК СРСР Валерій СТРЕЛЬЦОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ВОРОБЙОВ Валерій
МОРГУН Олег
substitution.png ?
ЛИСКОВЕЦЬ Олександр
СОЛОВЕЙ Сергій
substitution.png ?
КРИВЕНКО Олег
ДЕЙНЕКО Юрій
substitution.png ?
ВОЛОШКО Олександр
ПРОКОПИНЕНКО Володимир
substitution.png ?
ШАРІЙ Іван goal.png 21
46 substitution.png ЛУК'ЯНЧИКОВ Микола
МАЛЄЄВ Юрій
ШАРІЙ Іван goal.png 58
66 substitution.png ЯРОШ Михайло
СКОРОБАГАТЬКО Андрій
66 substitution.png МЯСНИКОВ Сергій
МЕДВЕДЄВ Володимир

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Три матчі - три голи

Майстер спорту СРСР І. Шарій дотримує слова: повернувшись із Велико Тирново в рідну команду (по закінченні контракту з "Етером") ветеран спорту в одному з інтрев’ю заявив: "Хочу забивати голи". І забиває. Провів він у рідній команді три матчі й записав уже на свій рахунок три м'ячі. Причому, два з них - в останньому поєдинку минулої неділі на стадіоні "Колос" проти могильовського "Дніпра".

Майже два тайми йшов дощ. До атмосферних умов краще, здається, пристосувалися господарі поля, весь час нестримно атакували Кислов, Прокопиненко, Лук'янчук, Марченко. Гострий прохід останнього захисники "Дніпра" перепинили недозволеним прийомом неподалік од штрафного майданчика. Метрів із 25. І. Шарій виконував штрафний удар і гарматним пострілом послав м'яч у сітку. Це сталося на 21 хвилині. А після перерви той же І. Шарій (після того, як захисники обійшлися з ним нечемно, "уклали" на газон), бив штрафний. І знову із стандартного положення послав м'яча - близнюка у правий верхній від воротаря кут. 2:0 - перемога "Ворскли".

Завтра "Ворскла" приймає на своєму полі луганську "Зорю", а "Кремінь" матч із "Дніпром" перенесли на пізніший строк. Футболісти Могильова виїхали на турнір у Польщу.

П.КАРНАУХ.
"Зоря Полтавщини" № 144 (17544), 26 червня 1990 року (вівторок).

Голи-близнюки Івана Шарія

За 20 хвилин до початку матчу між полтавського "Ворсклою" та могильовським "Дніпром" пішов невеликий дощ. Та з першими ж звуками "Футбольного маршу" він припинився. Щоправда, небо залишилось затягнутим сірими хмарами.

Грати на мокрому полі було важко. І все ж суперники розпочали матч, як кажуть, без розвідки, діяли активно. У полтавців особливо старався Ігор Кислов. Але надійно грали і захисники гостей. Та на 20-й хвилині зустрічі під час атаки "Ворсили" вони порушили правила буквально в 2-3-х метрах від свого штрафного майданчика. Це чітко зафіксував суддя всесоюзної категорії Олексій Баришников, який і призначив штрафний удар. Виконував його майстер спорту Іван Шарій. Він пробив майже без замаху. М'яч, описавши дугу над стінною із футболістів "Дніпра", влетів у "дев'ятку".

Після забитого гола, полтавці ще більше активізували свої дії. Та згодом знову розпочався -дощ. Цього разу він був ще сильнішим і йшов майже до закінчення матчу. До несприятливих погодних умов, на мій погляд, гості пристосувалися швидше. Вони до перерви у грі зуміли створити три небезпечні ситуації. На 29-й хвилина матчу після кутового м'яч влучив у перекладину воріт "Ворскли". Згодом полтавці порушили правила гри. Арбітр зустрічі призначив штрафний удар, і виконали його гості досить небезпечно, але у ворота не влучили. А згодом виручив наших земляків Олег Моргун.

Другий тайм футболісти "Ворскли" розпочали гострими атаками. М'яч щонайменше тричі міг побувати у сітці воріт "Дніпра", але бракувало точності. А на 58-й хвилині гості порушили правила гри поблизу свого штрафного майданчика. І знову до м'яча підходить Іван Шарій. Здавалося б, воротар "Дніпра" уже знає, як буде виконувати удар полтавський форвард... І ось - короткий розбіг, невеликий замах. Удар, щоправда, трохи сильніший. М'яч знову описує дугу над футболістами, як! стоять в захисній стінці. І влітає у "дев'ятку" того ж таки правого кута воріт. Це вже третій гол Івана Шарія після його повернення з Болгарії. А провів форвард поки що лише три матчі у складі "Ворскли".

До закінчення матчу активнішими були господарі поля. Але більшого успіху добитися вони не змогли. Гості ж намагалися пробитися до воріт Олега Моргуна поодинці. Командні дії у "Дніпра" після пропущеного другого м'яча розладнались. Отой полтавці перемогли з рахунком 2:0.

У черговому турі, який відбудеться завтра, наші землями на стадіоні "Колос" приймають футболістів луганської "Зорі".

О. КОСЕНКО.
"Комсомолець Полтавщини" № 76 (5077), 26 червня 1990 року (вівторок).

Что радует, что огорчает

После матча тренер могилевчан В. Стрельцов только троим стоим подопечным - Лукьянчикову, Ванюшкину и Смирнову выставил "тройки" за игру. Остальные футболисты заслужили "неуд". Это, понятно, говорит о том, что сыграли гости неважно.

Оба гола-близнеца провел со штрафных ударов опытный нападающий хозяев Иван Шарий, известный белорусским любителям футбола по выступлениям за минское "Динамо" и ряд других команд мастеров.

П. КАРНАУХ.
ПОЛТАВА. (По телефону).
"Физкультурник Белоруссии", 26 червня 1990 року (вівторок).

Пасля Украіны – у Польшчу

Апошні матч першынства краіны сярод клубау Заходняй зоны другой лігі магілёускі "Днепр" згуляу 24 чэрвеня у Палтаве з камандай "Ворскла" і прайграу 0:2, Абодва галы забіу (21-я і 52-я мінуты) вядомы украінскі форвард Іван Шарый, які днямі вярнууся з Балгарыі, дзе выступау у камандзе вышэйшай лігі "Этар" г. Вяліка Тырнава, што стала бронзавым прызёрам чэмпіянату сваёй краіны.

У саставе "Дняпра" у гатым матчы былі Кляшторны, Петрусевіч, Мацюніи, Ванюшкін, Гольмак, Малееу (46, Лyк'янчыкaу), Скарабагацька (66, Яраш), Смірноу, Радушка, Клюйко, Мядзведзеу (66, Мяснікоу).

Сустрэча з "Крэменем", назначаная на 27 чэрвеня, перенесена на ліпень у сувязі з выездам "Дняпра" на прайшоушым тыдні на таварыскія матчы у Польшчу. Аднаведна і матч за 1 ліпеня у Магілёве з "Закарпаццем" перенесены на жнівень.

Чарговую гульто чэмпіянату наша каманда правядзе дома 5 ліпеня (чацвер) з "Балтыкай", якая займае 19 месца у табліцы зоны (у 17 гульнях - 3 перамогі, 6 нічыіх, 8 паражэнняу, галы 9 - 25). Ненамнога лепш і турнірнае становішча "Дняпра" - 11 месца (у 17 гульнях - 5 перамог, 5 нічыіх, 7 паражэнняу, галы 16 - 22).

Наш кар.
"Магілёуская прауда" №122 (15226), 30 червня 1990 року (субота).

Фото гри


Програма матчу

Програма матчу

Погода