29.03.1989.
Ворскла (Полтава) - Говерла (Ужгород)
1 : 0


Друга ліга. 6 зона


Ворскла 1 : 0 Говерла
Ворскла (Полтава) Говерла (Ужгород)
29.03.1989. 18:00
4 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 12000 глядачів (вміст 34000)
Погода: ...
Трансляція: ...
 
Суддя: Віктор ЗВ'ЯГІНЦЕВ (Донецьк)
Перший асистент: Віктор СТАРОВОЙТ (Київ)
Другий асистент: Борис ГРИШИН (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна МОРГУН Олег 1 Вр СРСР НАДЬ Ігор
2 Зх Україна ХОДИРЄВ Сергій 2 Зх Україна ГУМЕНЯК Василь
3 Зх Україна КРИВЕНКО Олег 3 Зх СРСР ЗАРЕВА Андрій
4 Зх СРСР КИТАЙКО Ігор 4 Зх СРСР МИГОВИЧ Василь
5 Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій 5 Пз Україна КОВАЧ Віктор
6 Пз СРСР РОТАНЬ Петро 6 Пз Україна РОМАНЧУК Андрій
7 Нп СРСР ВЛАСЕНКО Ігор 7 Пз СРСР ЛОВСКА Михайло
8 Пз СРСР ЮДАНОВ Ігор 8 Пз СРСР ЛУКАЧ Іван
9 Нп Україна КИСЛОВ Ігор 9 Зх Україна ЗУБАНИЧ Віктор
10 Нп СРСР РЄЗНІК Юрій 10 Нп Україна ГЕЦКО Іван
11 Нп Україна ШАРІЙ Іван 11 Нп СРСР ДЖУМУРАТ Михайло
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
12 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир 12 Пз Україна МАРТИНЕНКО Василь
13 Нп Україна ВОЛОШКО Олександр 13 Пз СРСР КУРИЛЬЦО Іван
14 Зх Україна ЛУКАШ Сергій 14 Зх СРСР ПФАЙФЕР Томаш
15 Пз СРСР БОГДАНЕЦЬ Валерій 15 Пз СРСР ПЕТРУШКО Володимир
16 Вр СРСР ЮРКОВЕЦЬ Олег 16 Вр Україна ВАСЮТИК Володимир
  17 Пз СРСР ГУМЕРОВ Едуард
  18 Нп СРСР КОМАН Володимир
 
Головні тренери
Україна Віктор ПОЖЕЧЕВСЬКИЙ Україна Іван КРАСНЕЦЬКИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
? yellow_card.png ЗАРЕВА Андрій
ДЕЙНЕКО Юрій goal.png 31
46 substitution.png МАРТИНЕНКО Василь
ДЖУМУРАТ Михайло
51 yellow_card.png ГЕЦКО Іван
ПРОКОПИНЕНКО Володимир
ВЛАСЕНКО Ігор
substitution.png 75
БОГДАНЕЦЬ Валерій
РОТАНЬ Петро
substitution.png 80
80 substitution.png ПФАЙФЕР Томаш
РОМАНЧУК Андрій
80 substitution.png КУРИЛЬЦО Іван
ЛУКАЧ Іван
ЛУКАШ Сергій
ДЕЙНЕКО Юрій
substitution.png 85

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ПЕРШЕ ПОБАЧЕННЯ


«Першим побаченням болільників футболу з полтавською «Ворсклою» після тривалої перерви можна назвати зустріч наших земляків на стадіоні «Колос» із командою «Закарпаття» з Ужгорода. Матчем на своєму полі «Ворскла» продовжила футбольний марафон року. Це був четвертий тур першості в другій лізі. Попередні тури, на жаль, полтавцям перемог, як відомо, не принесли - дві нічиї і одна поразка.
Зрозуміло, що гравці «Ворскли» були сповнені бажання будь-що провести перше побачення в цьому сезоні із своїми прихильниками, які так скучили за футболом, на рівні.

А завдання це було не з легких. «Закарпаття» — команда досвідчена, на рахунку якої немало успіхів в минулих сезонах. До речі, і в зустрічах з «Ворсклою» теж баланс — на користь закарпатців. Із 28 матчів, які провели за роки виступів у другій лізі закарпатці і Полтавці, 13 перемог на рахунку футболістів з Ужгорода і 9 — наших земляків. І хоч ця «арифметика» не визначає справжнього співвідношення силу кожному конкретному матчі, все ж інформацію до роздумів вона дає.
Відкриття футбольного сезону в Полтаві, незважаючи на будень, зібрало на трибунах немало болільників. Учасників матчу, спортсменів і присутніх вітав заступник голови міськвиконкому А. М. Федорук, капітани обох команд — Олег Моргун і гість полтавців Михайло Ловска — підняли прапор змагань, відбувся парад оркестрів. Одне слово, сезон відкрили, як і належить.
Ну, а далі слово було за футболістами «Ворскли», від яких чекали результативного матчу, першого в цьому сезоні на своєму полі.
І вони, треба сказати, старались... Вже з перших хвилин матчу біля воріт гостей один за одним виникали небезпечні моменти — результат досить активних дій нападаючих «Ворскли» Івана Шарія, Юрія Рєзника, який в цьому сезоні виступає як граючий тренер команди, Ігоря Кислова. Вже на 5-й хвилині гри лише швидка реакція воротаря гостей Ігоря Надя рятує ворота «Закарпаття», здається, від неминучого голу — так несподівано і сильно пробив по воротах Рєзник.
Гості відповідають контратаками. Особливо активно діє центр нападу «Закарпаття» — Віктор Зубанич. Але хотілося б сказати добре слово на адресу захисту полтавців, який був доброю підмогою воротарю «Ворскли» Олегу Моргуну.
А полтавці посилюють тиск. Намагаючись стримати його, гості діють не зовсім чітко. «Ворскла» одержує право на кутовий. Його точно на штрафний майданчик навішує Резник і Ігор Дейнеко не упускає можливості пробити по воротах. Удар був точним і на табло з'явились цифри 1:0 на користь полтавців. Це було хвилин за 15 до кінця першого тайму.
Майже весь другий тайм «Ворскла» атакувала. Нападаючі — Шарій, Кислов, Ротань активно діяли на флангах, користуючись прострільними передачами раз за разом виходили впритул до воріт гостей, але збільшити рахунок так і не вдалося.

А взагалі наша команда справила добре враження і своєю фізичною та технічною підготовкою, і націленістю на атаку, і колективізмом на полі.
Отже, перше побачення в цьому сезоні на рідному стадіоні «Ворскли» із своїми прихильниками було приємним.
Наступну гру — 1 квітня — «Ворскла» також проводить в себе вдома, приймаючи команду «Прикарпаття» з Івано-Франківська».


В. КАРПУХІН.
«Зоря Полтавщини» № 74 (17174), 31 марта 1989 (пятница).


Заслужена перемога


«29 березня над стадіоном "Колос" піднято прапор 52-го чемпіонату СРСР із футболу серед команд другої ліги. 12 тисяч глядачів, які заповнили трибуни, бажали перемоги "Ворсклі". Адже після виїзного турне полтавці набрали з шести можливих тільки два очка, опинившись серед аутсайдерів.
Гра розпочалася атаками господарів поля. Уже в дебюті Юрій Рєзник перевірив готовність воротаря гостей несподіваним ударом. Темп матчу помітно підвищився. Особливо небезпечно атакували полтавці на лівому фланзі. Після чергової атаки полтавці отримали право на кутовий удар. Рєзник ще раз довів свою майстерність у виконанні стандартних положень, його передача була бездоганна, і Юрій Дейнеко ударом головою красиво переправив м'яч у сітку воріт — 1:0. Після пропущеного голу гості розгубилися. Атаки полтавців слідували одна за одною. У кількох моментах воротар ужгородців Ігор Надь зіграв просто блискуче, однак були й такі, коли тільки неточність у завершальних ударах форвардів "Ворскли" не дала змоги збільшити рахунок у грі. А що гості? Вони так і не зуміли у першому таймі створити жодного по-справжньому голевого моменту. Чітко діяли полтавські захисники і воротар Олег Моргун.
У другому таймі "Ворскла" безперервно атакує. На 50-й хвилині Ігор Юданов міг подвоїти результат. Та знову добре грав воротар гостей. Через кілька хвилин Іван Шарій втрачає можливість відкрити власний рахунок голам у цьому сезоні. Але поступово в середині другого тайму гра вирівнялася. Закарпатці сміливіше пішли у наступ, почали використовувати удари з далекої відстані. На 60-й хвилині тільки перекладина рятує полтавців від неминучого голу. Після цього "Ворскла" посилює тиск. Гра набуває жорсткого характеру з боку гостей. Не в змозі зупинити форвардів господарів поля, ужгородці використовують недозволені прийоми. За це вони отримали дві жовті картки. Гостро діяв у нападі Володимир Прокопиненко, який вийшов на заміну. Після віртуозного паса Рєзніка він не скористався вигідним положенням, не влучив у ворота.
Останні п'ятнадцять хвилин зустрічі пройшли під дикторку полтавців. Але більшого добитися вони так і не змогли. В котрий раз підводить неточність у завершальній стадії атаки.
Взагалі футболісти "Ворскли" у першому домашньому матчі проявили себе І кращого боку. Постійна націленість на ворота, чітка гра захисників і воротаря, непогана фізична підготовна І командна організація гри сприяли заслуженій перемозі. Добре провели зустріч ветерани команди Юрій Рєзнік та Іван Шарій.
Насторожує одне - малий процент реалізації голевих моментів. Судіть самі: у чотирьох матчах - всього один гол.
Сьогодні на своєму полі полтавці зустрінуться із командою "Прикарпаття" (ІваноФранківськ).


Я.ОСТРОВЕРХИЙ.
«Комсомолець Полтавщини» № 39 (4911), 1 апреля 1989 (суббота).


«… Полтавська «Ворскла» в четвертому турі грала вдома з ужгородським «Закарпаттям» і перемогла з рахунком 1:0».


«Кременчуцька зоря», 1 апреля 1989 (суббота).

Фото гри


1989_04_vp-zu_01.jpg
Офіційна програма матчу

Погода