05.08.2012.
Ворскла (Полтава) - Чорноморець (Одеса)
0 : 1


Прем'єр-ліга


Ворскла 0 : 1 Чорноморець
Ворскла (Полтава) Чорноморець (Одеса)
05.08.2012. 19:00
4 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 5500 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 29ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Дмитро КУТАКОВ (Бровари)
Перший асистент: Едуард КАРАПЕТЯН (Тернопіль)
Другий асистент: Андрій МОТИКА (Тернопіль)
Резервний арбітр: Олексій ЛАВРІВ (Івано-Франківськ)
Делегат: Геннадій ЛИСЕНЧУК (Київ)
Інспектор: Геннадій КОВАЛЕНКО (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій 12 Вр Україна БЕЗОТОСНИЙ Дмитро
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 5 Зх Бразилія САНТАНА Андерсон
33 Зх Україна СЕЛІН Євген 29 Зх Італія ФОНТАНЕЛЛО Пабло
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 4 Зх Австрія БЕРҐЕР Маркус
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 77 Зх Україна КУТАС Павло
19 Пз Україна ЄРЕМЕНКО Дмитро 17 Пз Португалія ТЕРРОСО Рамос
5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег 89 Пз Україна ПОЛІТИЛО Сергій
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 6 Зх Бразилія ЛЕОНАРДО Матос
9 Нп Україна БЕЗУС Роман 7 Нп Україна БАЛАШОВ Віталій
8 Пз Україна БУДНИК Євген 19 Нп Албанія БАКАЙ Еліс
39 Нп Словаччина ЛІЄТАВА Іван 20 Нп Румунія БУРДУЖАН Лучіан
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 1 Вр Україна ПАСТ Євген
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 2 Пз Україна КОВАЛЬЧУК Петро
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 42 Пз Україна ЗУБЕЙКО Євген
20 Пз Україна МІЛЬКО Вадим 11 Пз Україна БОБКО Іван
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 9 Нп Україна ДІДЕНКО Анатолій
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 25 Пз Португалія БЕРНАРДЕС Морейра
27 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед 8 Пз Україна КОВАЛЬЧУК Кирило
 
Головні тренери
Україна Вадим ЄВТУШЕНКО Україна Роман ГРИГОРЧУК

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
СЕЛІН Євген yellow_card.png 30
ЄРЕМЕНКО Дмитро yellow_card.png 31
ГРОМОВ Артем
БУДНИК Євген
substitution.png 35
ГРОМОВ Артем yellow_card.png 43
ЯНУЗІ Ахмед
ЛІЄТАВА Іван
substitution.png 46
46 substitution.png ЗУБЕЙКО Євген
САНТАНА Андерсон
46 goal.png БАКАЙ Еліс
50 yellow_card.png ТЕРРОСО Рамос
60 yellow_card.png БАКАЙ Еліс
ДАЛЛКУ Арменд yellow_card.png 63
ГРОМОВ Артем red_card.png 73
77 substitution.png БЕРНАРДЕС Морейра
БАКАЙ Еліс
ТКАЧУК Євгеній
МАРКОСКІ Йован
substitution.png 81
84 substitution.png БОБКО Іван
БАЛАШОВ Віталій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Закріпити пройдене

 

Ворскла — Чорноморець
5 серпня. Полтава. Стадіон “Ворскла”. Початок о 19.00.
Пряма трансляція на каналі “Футбол”.
Прогноз  - 1:0.

 

Ворскла - ЧорноморецьДехто після перемоги “Ворскли” над “Карпатами” каже, що полтавську команду нарешті “прорвало”. Не знаємо, можливо після першої вікторії в новому сезоні все зрештою і налагодиться. Але не будемо поспішати і лише тихенько порадіємо першому успіху Вадима Євтушенка. А ось про те, чи все в команді гаразд - покаже, на нашу думку, гра з “Чорноморцем”. Саме цей матч має дати багато відповідей на існуючі запитання. Треба перемогти. Як казали нам колись у школі - потрібно закріпити пройдений матеріал.

 

Одесити стартувати з домашньої перемоги над дебютантом Прем'єр-ліги “Говерлою” - 3:2. А ось у наступних двох матчах “Чорноморець” поступився “Кривбасу” - 0:1 та “Волині” - 0:2. Причому здався легко, практично без боротьби. Тому говорити про команду Романа Григорчука зараз потрібно обережно. По-перше, команда з Південної Пальміри завжди відзначалася своєю непередбачуваністю, в будь-який момент вона може “вистрілити”. А по-друге, дві поразки спонукають суперника діяти виключно на перемогу в грі з “Ворсклою”. І не треба забувати, що в Одесі грають далеко не слабкі футболісти, яким, щоправда забракло часу зігратися, а це, як відомо, діло тимчасове.

Минулого сезону команди здобули по домашній перемозі у матчі між собою. У Полтаві “Ворскла” перемога — 3:1, а в Одесі - “Чорноморець” - 2:1. Саме останній матч запам'ятався багатьом не стільки результатом, а тим що відбувалося на полі. Нагадаємо, тоді в кінці матчу троє футболістів "Ворскли" отримали відверті жовті картки і таким чином пропустили наступний матч із "Шхатрем". Було це зроблено навмисно чи за вказівкою тренера, так і залишилося таємницею. Про інцидент згодом всі забули, хоча в очах уболівальників України "Ворскла" на деякий час стала посміховиськом.

 

Що стосується матчів цих команд у Полтаві, то тут востаннє гості перемагали 2006 року — 2:1. 2009 року одесити змогли звести матч до нічиї — 0:0. Більше їм похвалитися нема чим...

Одеські жарти

 

Ворскла - Чорноморець - 0:1Багато уболівальників і фахівців після матчу з "Карпатами" задавались питанням: це львів’яни такі слабкі чи полтавчани починають знаходити свою гру? "Чорноморець" дещо прояснив ситуацію.

 

Євтушенко по старій добрій традиції вирішив переможний склад не міняти. Але довелось – рецидив травми отримав Курилов. І хоч поза грою захисник опинився на короткий термін, допомогти команді в цьому матчі не міг. Місце в центрі захисту поряд з Чеснаковим зайняв Матвєєв.

 

Що можна сказати про матч? Безглузда біганина з вражаючим відсотком браку і помилками, які знаходяться за межами розуміння. Першу увагу привернув Краснопьоров, який ледве не закинув м’яча за комірець Долганському. Потім була серія дальніх ударів від Політила, які слугували лише розминкою для голкіпера. Вінцем став безперешкодний удар головою Сантани з лінії воротарського майданчика. Привіт, захист. За "Ворсклу" намагався відповісти Безус, та прицільного удару нанести півзахисникові так і не вдалося.

 

Євтушенко відчув, що така гра до добра не доведе і вже на 35-й хвилині випускає Громова замість Будника. Артем досить непогано увійшов у гру, відразу виборовши м’яч на фланзі, але подача пішла у руки Безотосному. На останніх хвилинах Політило пішов у підкат, перериваючи вихід на ворота Громова, але до м’яча не дістав. А підсумок – попередження півзахиснику "ворсклян". Чудернацьке рішення арбітра, а враховуючи низку суперечливих рішень до цього – відвідати офтальмологічний кабінет Кутакову не завадить. Користуючись слабким зором рефері, гравці гостей влаштували просто таки циркову програму з акробатики, відпрацьовуючи падіння, стрибки, перекиди...

 

Ну і апогеєм став жарт одесита Долганського. Бурдужан, не зустрічаючи ніякого супротиву, виконав чіткий навіс на лінію воротарського майданчика. Матвєєв уже готувався спокійно перервати передачу, коли почув грізний крик капітана: "Я!!!"(за словами очевидців, голос Сергія було чути навіть неподалік Південного вокзалу). Слухняно втягнувши голову в плечі, пропускаючи м’яч, Олександр, озирнувшись, з подивом спостерігав, що голкіпер і близько не встигає на перехоплення. А ворота зачаровують своєю невинною беззахисністю, яку грубо порушив брутальний Бакай, головою переправивши кулю в осиротілу сітку...

 

Закономірний гол? Ні в якому разі. Жодна з команд не награла на відкриття рахунку. Але незграбність єдиного форварда Лієтави, пасивність крайків і непорозуміння хавів унеможливили взяття воріт гостей. Зате жартівливість голкіпера, перемножена на наївність захисту, засвітили одиничку на табло. Приємного відпочинку.

 

На початку другого тайму склади команд могли змінитися. Терросо дуже брудно в’їхав у Даллку, а албанець, уже лежачи на газоні, врізав ногою по супернику. Арбітр пожалів обох – лише попередження одеситу і жодного покарання полтавчанину. А захист на чолі з Долганським продовжував своє шоу. Спочатку в простій ситуації було втрачено кулю в штрафному майданчику, потім голкіпер побіг кудись в бік кутового прапорця, явно не встигаючи ні за гравцем, ні за м’ячем, ні за епізодом. При поверненні ворота були втрачені, чим намагався скористатися Бурдужан, зненацька вистріливши з гострого кута. Штанга! Від каркасу плямистий відлітає в Матвєєва і дивом не потрапляє в сітку. Захоплюючий цирковий номер.

 

До кінця матчу було ще картинне падіння Даллку в карному майданчику "Чорноморця", безглуздий фол від Громова в центрі поля і як результат – вилучення. Непогано так увійшов у гру Артем, допоміг команді, на 20 хвилин у важкому становищі залишивши партнерів у меншості. Навіси у виконанні полтавчан не несли жодної небезпеки, а перебудуватися господарі не змогли. Жодного небезпечного моменту за матч, нуль ударів у площину воріт за другий тайм. Промовиста статистика.

 

Знову поразка. Знову 0:1. Знову розгубленість в очах уболівальників. І вперше важко знайти хоч одну світлу пляму серед гравців "Ворскли". Вражаюче жахлива кількість помилок у простих ситуаціях викликала нищівний свист на трибунах. Куди поділася за тиждень техніка, взаєморозуміння, точність, які промінчиком надії засяяли у грі з "Карпатами"? Головне питання для тренерського штабу. А уболівальнику залишається відшукувати внутрішні резерви віри...

 

Віталій Сонікссон

Вадим Євтушенко: "Щось сталося"

 

Після поразки від Чорноморця на запитання відповідав наставник Ворскли Вадим Євтушенко.

Вадим Євтушенко- Ми дуже невдало увійшли в гру, деякі наші футболісти, які успішно зіграли в минулому матчі, сьогодні не були схожі самі на себе. Але не тільки футболісти, але і я несу відповідальність за результат, тому що я визначаю склад... Напевно, у нас немає молодих і одночасно стабільних футболістів, щоб покладатися на них у кожній грі. Довелося робити ранні заміни, міняти тих, хто добре зіграв у минулій грі. Громов добре увійшов у гру, але - це молодість - отримав жовту і підвів команду. І виявилося, що вдесятьох ми стали грати краще, ніж в повному складі. Чорноморець нічого такого не показав, щоб з першого ж дотику почали помилятися захисники. Видно було тремтіння в ногах у деяких футболістів.
 
- Чому ви замінили Йована Маркоскі на Ткачука?
- Я поміняв півзахисника, висунув Чеснакова вперед. Йован вже втомився, видно було, що він не міг виконувати свої функції. Спочатку хотів Мілька випустити, але подумав про те, що, можливо, буде стандарт і буде потрібно більш потужний гравець. Ну і до того ж не можна було дати гравцям Чорноморця втекти в атаку. Були й інші футболісти, які заслуговували замін, але, на жаль, у футболі їх тільки три.
 
- Чому Ворскла практично не б'є по воротах?
- Так, у нас було багато флангових передач, але якість цих навісів вкрай низьке. Досвідчені ж футболісти... Над цим і працюємо. Мої вимоги - щоб люди йшли в штрафну. Сьогодні ми були схожі на самих себе в першій грі, з Кривбасом - надто мляві. Тренувальний процес істотно ж не відрізнявся.
 
- Прокоментуйте ситуацію з голом.
- Так, це була помилка воротаря. Він не повинен був взагалі йти на таку передачу. Не хочу критикувати футболістів, але другу гру вдома ми зіграли в такий ключовий ситуації потворно.
 
- Буде кілька складних матчів, чи будуть зміни в тренуваннях?
- Звичайно. Команду знову потрібно приводити в психологічну рівновагу. Говорили хлопцям, що для публіки потрібно грати, щоб люди хотіли приходити на стадіон... Але щось сталося. Будемо розбиратися, що саме. Очевидно, що зі складом я не вгадав, хоч тренер і не повинен гадати. Довірив людям місце, а вони не виправдали довіри. Тепер потрібно брати очки у сильних суперників.
 
- Чому Кривошеєнко не грав?
- Я вже відповів на це питання минулого разу. Інші гравці вийшли, виграли гру і отримали довіру цього разу.
 
- Що з Курилова?
- Так, це втрата. Він на тренуванні отримав забій по тій же нозі, яка була травмована. Сподіваюся, що післязавтра почне тренуватися.

 

Роман Григорчук: "Чорноморець" - не мегаклуб"

 

Роман ГригорчукНаставник Чорноморця Роман Григорчук після перемоги в Полтаві був небагатослівний.

"Я намагаюся весь час вчитися і після кожної гри робити для себе висновки. Помітив за собою, що після невдалих ігор я багато висловлююся з позиції такого собі мегаклуба. Ми ж поки не такі", - говорить тренер.

"Я і сам тепер буду скромнішим, і хочу щоб люди також думали про наш клуб. По сьогоднішній грі - я дуже задоволений цим результатом, оскільки це хороше досягнення. Ми щасливі", - додав Григорчук.

 

Євген БРИЖ

Фото гри


Офіційна програма матчу "Ворскла" - "Чорноморець" (Чемпіонат України. 2012-2013. Прем'єр-ліга. 4 тур)

Офіційна програма матчу

Погода