12.08.2012.
Шахтар (Донецьк) - Ворскла (Полтава)
4 : 1


Прем'єр-ліга


Шахтар 4 : 1 Ворскла
Шахтар (Донецьк) Ворскла (Полтава)
12.08.2012. 19:00
5 тур
Стадіон: Донбас Арена (Донецьк) . 39075 глядачів (вміст 52187)
Погода: штучне освітлення , Температура: 31ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Андрій КУЗЬМІН (Миколаїв)
Перший асистент: Сергій БЕККЕР (Харків)
Другий асистент: Ігор БИЦКАЛО (Одеса)
Резервний арбітр: Анатолій ЖАБЧЕНКО (Сімферополь)
Інспектор: Олександр ДЕГТЯРЬОВ (Одеса)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
30 Вр Україна ПЯТОВ Андрій 1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій
33 Пз Хорватія СРНА Даріо 2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр
44 Зх Україна РАКИЦЬКИЙ Ярослав 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
27 Зх Україна ЧИГРИНСЬКИЙ Дмитро 33 Зх Україна СЕЛІН Євген
13 Зх Україна ШЕВЧУК В’ячеслав 5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег
3 Пз Чехія ХЮБШМАН Томаш 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
7 Пз Бразилія ФЕРНАНДІНЬО Роза 19 Пз Україна ЄРЕМЕНКО Дмитро
22 Пз Вірменія МХІТАРЯН Генріх 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
20 Пз Бразилія ДУҐЛАС Коста 9 Нп Україна БЕЗУС Роман
10 Пз Бразилія ВІЛЛІАН 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
18 Нп Україна ДЕВІЧ Марко 27 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
23 Вр Україна ШУСТ Богдан 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
5 Зх Україна КУЧЕР Олександр 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
6 Пз Україна СТЕПАНЕНКО Тарас 20 Пз Україна МІЛЬКО Вадим
29 Пз Бразилія ТЕЙШЕЙРА Алекс 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
21 Пз Бразилія ПАТРІК Алан 39 Нп Словаччина ЛІЄТАВА Іван
77 Пз Бразилія ІЛСІНЬО 8 Пз Україна БУДНИК Євген
17 Нп Україна СЕЛЕЗНЬОВ Євген 77 Пз Україна ПІЧКУР Євген
 
Головні тренери
Румунія Мірча ЛУЧЕСКУ Україна Вадим ЄВТУШЕНКО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
МХІТАРЯН Генріх goal.png 8
ДЕВІЧ Марко goal.png 18
33 yellow_card.png ЯНУЗІ Ахмед
38 goal.png ЯНУЗІ Ахмед
ВІЛЛІАН yellow_card.png 56
МХІТАРЯН Генріх goal.png 58
ТЕЙШЕЙРА Алекс
ВІЛЛІАН
substitution.png 60
60 yellow_card.png ЄРЕМЕНКО Дмитро
ІЛСІНЬО
ДУҐЛАС Коста
substitution.png 64
ФЕРНАНДІНЬО Роза yellow_card.png 65
ТЕЙШЕЙРА Алекс goal.png 69
ПАТРІК Алан
ДЕВІЧ Марко
substitution.png 70
75 substitution.png КРИВОШЕЄНКО Іван
БЕЗУС Роман
79 substitution.png ПІЧКУР Євген
ЄРЕМЕНКО Дмитро
86 substitution.png МІЛЬКО Вадим
МАРКОСКІ Йован

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Без надії сподіватися...

 

Шахтар — Ворскла
12 серпня. Донецьк. Стадіон “Донбас Арена”. Початок о 19.00.
Пряма трансляція на Першому національному та каналі “Футбол”.
Прогноз  - 3:1.

Після матчів із командами-середняками, настала черга поєдинкам із чинним чемпіоном країни та срібним призером. І перша гра - в Донецьку проти “Шахтаря”. І з якими показниками підходять до неї біло-зелені? Три очка з 12 можливих — такий доробок підопічних Вадима Євтушенка. Не густо, якщо зважити, що три з чотирьох поєдинків “Ворскла” провела на своєму полі. Отож, виходить, що наша команда може незабаром зручненько розташуватися внизу турнірної таблиці і, певно, цього сезону боротьба за виживання — головна задача біло-зелених, як сказав Йован Маркоскі в одному з інтерв'ю.
 
Думається, не варто на щось позитивне сподіватися і у Донецьку. Чемпіони на своїй “Донбас Арені” дуже рідко коли роздають очки. А “Ворсклі” в її нинішньому стані навряд чи до снаги відібрати очки у “Шахтаря”. Та й взагалі, востаннє полтавці брали очки в Донецьку 2007 року в матчі-відповіді чвертьфіналу Кубка України — 1:1. А в чемпіонаті 0:0 було в Донецьку ще 2006 року. Що стосується перемог, то “Ворскла” жодного разу не перемагала на Донбасі. Та й взагалі, біло-зелені лише двічі святкували вікторію над гірниками. Двічі по 1:0. Першого разу - у Полтаві в чемпіонаті - 23 серпня 2008 року, а вдруге -  в історичному фінальному кубковому поєдинку в Дніпропетровську 31 травня 2009 року. І це протягом одного сезону!

День відкритих дверей на "Донбас Арені"

 

"Ворскла" знову програла. Цього разу з великми рахунком. Часом команда показувала непоганий футбол, особливо гру, але грубі помилки в обороні перетворили штрафний майданчик ворсклян на прохідний двір для футболістів "Шахтаря"

 

Шахтар - Ворскла - 4:1Вже до 18-ї хвилини "Шахтар" фактично зробив результат. Голи Девіча і Мхітаряна поставили "Ворсклу" у надскладну ситуацію. Взагалі не можна згадати, коли хтось у чемпіонаті України "вилазив" з-під 0:2, і мало хто вірив, що це вдасться "Ворсклі". Але перед перервою Янузі скористався якоюсь розхлябаністю у діях центральних захисників гірників і точно пробив повз П'ятова. Здавалося, інтрига відродилася, але це лише до початку другого тайму.

За перші 20 хвилин другої половини господарі спокійно реалізували свою ігрову перевагу. "Дубль" оформив Мхітарян, ще один гол на рахунку Тейшейри.

Таким чином "Шахтар продовжує йти без втрат, натомість "Ворскла" залишилася недалеко від зони вильоту.

 

Вадим Євтушенко: "Ми зробили крок уперед"

 

Головний тренер «Ворскли» підвів підсумок гри своєї команди з «гірниками».

Вадим Євтушенко- «Шахтар», який грає в невимушений, красивий, легкий футбол, переміг заслужено. Ми налаштовувалися сьогодні спробувати дати бій і знайти якийсь мінімальний шанс для того, щоб зачепитися за очко. В принципі, хлопці в більшості своїй зіграли непогано. Розумію, що це дивно звучить, коли програєш з рахунком 4:1. Але все-таки в порівнянні з домашнім матчем проти «Чорноморця» це був крок вперед. Просто ми сьогодні грали проти дуже кваліфікованої команди. Коли забили єдиний гол і скоротили розрив у рахунку, якась надія з'явилася, що ми щось можемо з цього вичавити. Але, на жаль, у другому таймі ми знову вчинили схожі помилки. Я вітаю «Шахтар» із заслуженою перемогою, а й своїх хлопців я теж подякував за самовіддачу і за спробу на цій арені таки зіграти в футбол.

 

 

Мірча Луческу: "Ворскла" моментами показала себе функціонально готовою навіть краще за нас"

 

На післяматчевій прес-конференції наставник «гірників» підвів підсумки двобою своїх підопічних із «Ворсклою» і відповів на питання журналістів.

Мірча Луческу- Досить складна гра була сьогодні проти команди, яка моментами показала себе функціонально готовою навіть краще за нас. Вони дуже багато рухалися, проводили хороші контратаки, хоча рідко потрапляли в штрафний майданчик. Ми ж почали дуже потужно. Оформили швидко два голи, після чого могли забити ще кілька. Але потім настала якась розслабленість в наших рядах, незрозуміла мені. Те ж саме повторилося у другому таймі, після того як забили четвертий гол. Я цього не схвалюю, бо ми все-таки готуємося до Ліги чемпіонів. У цьому турнірі зовсім інший рівень, ритм, самовіддача. Тому ці матчі потрібно проводити так, щоб, природно, була користь для Ліги чемпіонів. Вітаю всіх своїх гравців з хорошою грою сьогодні. Можливо, більшого чекав від тих, хто вийшов на заміну. Більше самовіддачі від них хотілося, руху, більше уваги при контролі м'яча. Занадто багато м'ячів вони втратили. Будемо сподіватися, що після сьогоднішньої розмови зі мною в роздягальні після закінчення гри вони зрозуміли, чого я від них вимагаю.

- Сьогодні після заміни Девіча Мхітарян був висунутий на вістрі атаки. Чи плануєте ви його використовувати в такій ролі, припустимо, з початку матчу?
- При тому результаті, який був сьогодні, я вирішив використовувати інші варіанти, подивитися, як він виглядає на цій позиції. Він гравець, який може адаптуватися до будь-яких зон на футбольному полі через свою грамотність і вміння.

- Вам не здалося, що у Пятова сьогодні було багато роботи, і захисники перекладали трошки на нього відповідальність?
- Мені не сподобалася вся зона центральної оборони в сьогоднішній грі, якщо орієнтуватися на той рівень, на який я націлений і претендую. Можливо, це пов'язано з тим, що в матчах чемпіонату центральні захисники мають менше роботи. Сподіваюся, що від гри до гри їх взаємодія, концентрація будуть рости і вони будуть виглядати ще краще.

Прес-служба ФК «Шахтар»

Фото гри


Щоб подивитися програму клацніть по ній

Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода