30.09.2012.
Ворскла (Полтава) - Маріуполь (Маріуполь)
1 : 0


Прем'єр-ліга


Ворскла 1 : 0 Маріуполь
Ворскла (Полтава) Маріуполь (Маріуполь)
30.09.2012. 18:30
10 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 8500 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 22ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Юрій ВАКС (Сімферополь)
Перший асистент: Андрій ЛІБСТЕР (Луганськ)
Другий асистент: Євген ДАНИЛЬЧЕНКО (Луганськ)
Резервний арбітр: Максим КОЗИРЯЦЬКИЙ (Запоріжжя)
Делегат: Геннадій ЛИСЕНЧУК (Київ)
Інспектор: Анатолій КУЦЕВ (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій 12 Вр Україна ХУДЖАМОВ Рустам
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 9 Нп Україна ЯРОШЕНКО Костянтин
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 11 Нп Україна ФОМІН Руслан
5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег 17 Пз Україна ФЕДОТОВ Віталій
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 22 Пз Україна ГРЕЧИШКІН Дмитро
8 Пз Україна БУДНИК Євген 29 Пз Україна КОЖАНОВ Денис
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 32 Зх Україна ІЩЕНКО Микола
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 36 Зх Україна ЧИЖОВ Олександр
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 77 Пз Україна ПУТІВЦЕВ Артем
27 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед 91 Зх Україна БУТКО Богдан
33 Зх Україна СЕЛІН Євген 99 Пз Грузія ТАРГАМАДЗЕ Давід
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 23 Вр Україна БАЖАН Ігор
3 Зх Україна ВОВКОДАВ Сергій 5 Пз Україна ПУКАНИЧ Андріан
9 Нп Україна БЕЗУС Роман 7 Зх Україна ШЕВЧУК Сергій
13 Зх Україна ПЄСКОВ Євген 13 Зх Україна ЯВОРСЬКИЙ Сергій
18 Нп Україна ЧИЧИКОВ Олексій 24 Пз Україна КРАВЧЕНКО Костянтин
39 Нп Словаччина ЛІЄТАВА Іван 57 Зх Україна КОВАЛЬОВ Максим
43 Нп Україна РЯБУШКО Віталій 80 Пз Грузія ОКРІАШВІЛІ Торніке
 
Головні тренери
Україна Сергій СВИСТУН Україна Микола ПАВЛОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КРИВОШЕЄНКО Іван goal.png 15
21 yellow_card.png ПУТІВЦЕВ Артем
БУДНИК Євген yellow_card.png 22
28 yellow_card.png ФОМІН Руслан
ЛІЄТАВА Іван
ЯНУЗІ Ахмед
substitution.png 28
ВОВКОДАВ Сергій
СЕЛІН Євген
substitution.png 46
46 substitution.png ОКРІАШВІЛІ Торніке
КОЖАНОВ Денис
МАТВЄЄВ Олександр yellow_card.png 47
73 substitution.png КРАВЧЕНКО Костянтин
ЯРОШЕНКО Костянтин
ЧИЧИКОВ Олексій
ЛІЄТАВА Іван
substitution.png 77
ЧИЧИКОВ Олексій yellow_card.png 90+2
ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій yellow_card.png 90+4

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Увага! Павлов повертається!

 

Ворскла - Іллічівець
30 вересня. Полтава. Стадіон "Ворскла". Початок о 18.30.
Пряма трансляція на каналі "Футбол".
Прогноз - 0:1.

Тількино стало відомо, що Микола Петрович залишає "Ворсклу" і знову перебирається до Маріуполя, як багато хто з уболівальників стали чекати на новий календар чемпіонату. Коли ж ворскляни зіграють з "Іллічівцем"? Схоже, що на одне принципове протистояння в українському футболі додалося. Матч проти команди Павлова для біло-зелених однозначно буде одним із найважливіших і найважчих у цьому сезоні. Адже маріупольський "лис" знає стан справ у Полтаві як ніхто інший. Навіть краще ніж тренери і керівники клубу. Цікаво чи для самих футболістів "Ворскли" цей матч принциповий, як для уболівальників?

Час спливає швидко. "Ворскла" після уходу Павлова вже встигла змінити ще одного наставника. Показала кілька непоганих матчів, здобула перемогу над "Динамо", поступилася з великим рахунком "Шахтарю" та "Металісту", і як наслідок  команда розташувалася в нижній частині турнірної таблиці. Щодо "Іллічівця", то команда заграла трохи по-іншому, а головне  почала досягати результатів. Особливо вдало команда Павлов грає на виїзді. З шести поєдинків маріупольці виграли три. Крім того, в Кубку України азовці розгромили в Дніпродзержинську місцеву "Сталь"  - 6:0. Наразі "Іллічівець" іде сьомим у турнірній таблиці. І цілком вірогідно, що команді до снаги втрутитися в боротьбу за місце в Лізі Європи. Щоправда, маріупольцям ще належить зіграти три поєдинки з вітчизняними лідерами. Зрештою "Іллічівець", як помітили фахівці, нічого нового, команда йде тим самим графіком, яким йшла "павлівська" "Ворскла" в свої кращі сезони.

Головна цікавинка матчу: де буде перебувати під час поєдинку сам Микола Петрович. Особливо після останніх заяв Павлова, що він готується до судової війни з "Ворсклою". Як відомо, й досі не залагоджена контрактна справа Павлова з полтавським клубом, тому перебувати під час матчів на тренерській лаві він не може. Командою під час гри керує Іван Балан. А ось де буде на стадіоні "Ворскла" сам Павлов? На віповських місцях, у ложі преси, чи, можливо, на трибуні, поруч із полтавськими фанами?

Щодо попередніх матчів команд. За часів, коли полтавською командою керував Павлов, результати протистояння суперників виглядали інколи досить дивними і зовсім непередбачуваними. У сезоні 2008/2009 команди обмінялися виїзними перемогами: 3:1 у Маріуполі виграла "Ворскла", а у Полтаві "Іллічівець"  - 3:2. У сезоні 2009/2010 була зафіксована нульова нічия у Маріуполі, а у Полтаві біло-зелені святкували велику перемогу - 3:0. У сезоні 2010/2011 у Полтаві знову перемогли гості - 3:1, а у Маріуполі "Ворскла" просто "порвала" господарів поля - 6:2. І, нарешті, минулого сезону команди обмінялися домашніми перемогами - 4:1 було в Маріуполі та 3:1 - у Полтаві. Який сюрприз готує своєму колишньому клубу Микола Павлов?

У принциповому протистоянні полтавська команда здолала маріупольський "Іллічівець"

 

Матч, який із розряду чергового та банального, став чи не найбільш очікуваним для полтавських уболівальників. Гра, перемога в якій для значної частини прихильників ворсклян ставала найпринциповішою в поточному сезоні. Поєдинок проти команди, яку очолив тренер, що зовсім недавно зустрічав стартовий свисток під трикратне скандування свого прізвища. І ось уперше Павлов завітав у Полтаву в незрозумілій якості головного тренера "Ворскли" і одночасно керманича "Іллічівця". Чудернацько...

 

Місця серед уболівальників Миколі Петровичу не знайшлось. Віп-ложа також особливо не гріла крісла для нещодавнього улюбленця. Десь там, з висоти горища, спостерігав за подіями таємничий перебіжчик, махаючи рукою нечисленним прихильникам і старанно ігноруючи в’їдливі вигуки. Які почуття вирували в душі колишнього кумира – знає тільки він...

А на полі з перших хвилин розпочалася обережна, але самовіддана боротьба. Доки гості відшукували ритм гри, господарі відкрили рахунок. Громов виконав точну подачу з лівого флангу на дальню штангу, де Чеснаков головою технічно відправив м’яч вздовж воріт, а Кривошеєнко в дотик завершив чудову комбінацію! 1:0 – Іван переконливо розпочинає важливий для себе матч. Слід відзначити, свого часу "Іллічівець" розлучився з гравцем не зовсім добре.

 

Одинадцятий номер полтавчан взагалі провів один з найкращих матчів за "Ворсклу". Враховуючи кадрові проблеми в півзахисті (травму отримав Безус, відбуває дискваліфікацію Маркоскі), Іван не лише закривав свою позицію на фланзі, а й активно допомагав Буднику в центральній зоні.

 

Відігратися гості могли за три хвилини, проте удар Таргамадзе прийняла на себе стійка (посприяв врятуванню воріт рикошет від Даллку). До кінця тайму сплески активності своїх команд демонстрували Ярошенко та Будник, та голкіпери без значних проблем впорались з пострілами.

 

Ще в першій половині гри через травму змушений був поступитися Лієтаві місцем на полі Янузі (первинний діагноз – вивих плеча із зміщенням). Але словак, хоч і намагався чіплятися за м’яч, втілити тренерські задуми не зміг. Також через температуру сів на лавку Селін. Дві вимушені заміни в першій сорокап’ятихвилинці.

 

Другий тайм розпочався з незначних претензій маріупольців на територіальну перевагу. Нічого особливо небезпечного на полі не відбувалось. Розворушив публіку, що відверто занудьгувала, Окріашвілі, ненавмисно збивши з ніг арбітра Юрія Вакса. У гостей замість Ярошенка, який свого часу не зміг переконати у своїй майстерності Павлова в Полтаві, вийшов Кравченко, що відразу показало бажання "Іллічівця" здобути результат за рахунок стандартних положень. І дійсно, падінь на половині поля господарів побільшало.

 

З метою пожвавити гру команди попереду Свистун випускає іменинника Чічікова. І саме Олексій міг знімати усі питання щодо переможця, але не зміг реалізувати вихід віч-на-віч з Худжамовим. А такий подарунок міг бути на двадцятип’ятиріччя!

 

Фінальний свисток зафіксував таку жадану у Полтаві перемогу. Епопея з трудовою книжкою Павлова, схоже, триватиме що довго, на втіху публіці. Але то уже зовсім інша історія, а сьогодні футболісти "Ворскли" продемонстрували свою відданість біло-зеленим кольорам, змусивши притихнути любителів змов, що напередодні розпинались у неспроможності "дітей" обіграти "батька".

 

Як казав Микола Павлов про наслідки не зовсім гарних людських вчинків: "Боженька всё видит"...

 

Віталій Сонікссон

Сергій Свистун: "Я учень Павлова"

 

Післяматчева прес-конференція Сергія Свистуна

Сергій Свистун- Матч вдався, напруга була з першої і до останньої хвилини. Хлопці виконали те, що від них вимагали, проявили характер і самовіддачу. Молодці.

 

- У якому стані зараз Безус? З чим пов'язана заміна Селіна?
- Селін виходив на поле з температурою. І коли ми його випускали, то природно ризикували. Безус отримав травму в матчі на Кубок. Ми не стали ним ризикувати, тому, що він міг збільшити ушкодження. А йому їхати в збірну і готуватися до «Таврії».

- Чи пов'язано самопочуття Селіна з його помилками на лівому фланзі захисту?
- Ну, він говорить, що голова йде обертом, нічого не може зрозуміти.

- Як ви ставитеся до невиправданих жовтих карток?
- Ви самі розумієте, що є ігрові картки. А всі інші: відкидка м'яча, розмови з арбітром - караються штрафами.

- Чи буде покараний за картку Долганський, який тягнув з тим, щоб вибити м'яч?
- Вважаю, що є футбольні хитрощі і Долганський правильно зробив. Він затягнув, але ми виграли секунд 20. Це тактичний момент. За таку картку ми його карати не будемо.

- Як довго Баранник буде ходити серед талановитих? Чи бачите ви його в основній команді?
- Він талановитий хлопець. Якби сумнівалися, то він би вже закінчив грати в нашій команді. У футболістів буває, що залікують одну травму, а відразу ж друга, третя. Це футбольне життя.

- У якому він зараз стані?
- Працює індивідуально. Можливо, з наступного тижня почне займатися в основній групі.

- Чи йшлося перед грою про підвищені преміальні?
- Ні. Це звичайна гра. Питання про Павлова тільки журналісти піднімають. Йому величезне спасибі, адже Павлов створив цю команду, а наше завдання - продовжувати його роботу. Я його учень. Микола Павлов вказав вектор розвитку команди, і ми намагаємося його дотримуватися.

- Янузі замінили через картки? І вийшов замість нього Лієтава повинен був грати центрфорварда?
- Янузі поміняли через травму. У нього зсув плечового суглоба без перелому. Лієтава повинен був взяти гру на себе, зачепиться за м'яч і дати можливість людям з глибини підключаться до атак. Але, він цього не зробив.

 

 

 

Іван Балан: "У Полтаві залишилося багато друзів"

 

Старший тренер "Іллічівця" Іван Балан прокоментував гру в Полтаві

 

Іван Балан- Футбол є футбол. Сьогодні обидві команди показали хорошу гру. Можливо, не надто багато моментів було, але на полі панувало напруження. Сьогодні удача була на боці «Ворскли» з чим її і вітаю.

- Як ви сьогодні себе почували на гостьовий лаві?
- Нормальна людина, яка пропрацював тут 5 років і приїхала сюди назад, то відчуває, що серце б'ється частіше. Тут працювалося комфортно, тут домагалися якісь успіхи, і тут було дуже хороші взаєморозуміння з усіма. Багато друзів тут залишилося. Але, зараз ми працюємо в іншому місці. Сьогодні налаштовувалися, як на звичайну гру чемпіонату. Не вийшло у нас виконати все, що задумували.

- Оцініть гру футболістів, які вийшли на заміну і тих, яких вони замінили?
- Тут можна філософствувати, але людині ж у душу не залізеш. Десь не вдало пішла гра у Кожанова. Відповідно керівництво команди вирішило щось поміняти, освіжити гру. На мій погляд, перші хвилин 15 - 20 "вкочувалися", а потім гра пожвавішала і пішла. Оцінки футболістам ми будемо давати всередині колективу.

- Здалося, що перший тайм ваша команда провела краще.
- А мені більше другий тайм сподобався.

 

 

Фото гри


Офіційна програма матчу "Ворскла" - "Іллічівець" (Чемпіонат України. 2012-2013. Прем'єр-ліга. 10 тур)

Офіційна програма матчу

Погода