14.04.2013.
Ворскла (Полтава) - Металіст (Харків)
1 : 4


Прем'єр-ліга


Ворскла 1 : 4 Металіст
Ворскла (Полтава) Металіст (Харків)
14.04.2013. 18:30
24 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 4000 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 10ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Анатолій ЖАБЧЕНКО (Сімферополь)
Перший асистент: Олексій АНДРЄЄВ (Донецьк)
Другий асистент: Микола ЛЕВКО (Чернівці)
Перший додатковий асистент: Віталій ГОДУЛЯН (Одеса)
Другий додатковий асистент: Сергій БЕРЕЗКА (Київ)
Резервний арбітр: Любомир ХАРКО (Луцьк)
Інспектор: Андрій ШАНДОР (Львів)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій 81 Вр Україна ДІШЛЕНКОВИЧ Владімір
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 3 Зх Аргентина ВІЛЬЯҐРА Крістіан
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 17 Зх Україна ПШЕНИЧНИХ Сергій
8 Пз Україна БУДНИК Євген 30 Зх Сенегал ПАПА Ґуйе
22 Пз Україна КУЦЕНКО Валерій 20 Зх Бразилія АЗЕВЕДО Марсіо
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 32 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег
33 Зх Греція ЛАГОС Панайотіс 8 Пз Україна ЕДМАР Галовський
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 25 Пз Україна МАРЛОС Бонфім
78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій 23 Пз Аргентина БЛАНКО Себастьян
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 10 Пз Бразилія ШАВ'ЄР Рібейро
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 9 Нп Аргентина КРІСТАЛЬДО Джонатан
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 29 Вр Україна ГОРЯЇНОВ Олександр
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 19 Пз Аргентина ТОРРЕС Хуан
3 Зх Україна ВОВКОДАВ Сергій 4 Зх Україна БЕРЕЗОВЧУК Андрій
5 Нп Україна СІЛЮК Сергій 6 Зх Аргентина ТОРСІҐЛЄРІ Марко
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 46 Нп Україна РАДЧЕНКО Артем
20 Нп Україна КУНЄВ Роман 7 Нп Бразилія ВІЛЛІАН Ґомес
45 Зх Україна КУРЕЛЕХ Валерій 5 Зх Україна ШЕЛАЄВ Олег
 
Головні тренери
Україна Сергій СВИСТУН Україна Мирон МАРКЕВИЧ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
23 goal.png ВІЛЬЯҐРА Крістіан
БУДНИК Євген penalty_scored.png 24
24 red_card.png БЛАНКО Себастьян
ЛАГОС Панайотіс yellow_card.png 26
КУЦЕНКО Валерій yellow_card.png 32
ДАЛЛКУ Арменд yellow_card.png 44
44 goal.png КРІСТАЛЬДО Джонатан
СІЛЮК Сергій
САПАЙ Вадим
substitution.png 46
47 goal.png МАРЛОС Бонфім
КУРИЛОВ Олексій yellow_card.png 47
ПЕРДУТА Ігор yellow_card.png 58
59 goal.png ШАВ'ЄР Рібейро
КРИВОШЕЄНКО Іван
РЕБЕНОК Павло
substitution.png 64
КУНЄВ Роман
КУРИЛОВ Олексій
substitution.png 68
72 substitution.png ТОРРЕС Хуан
КРІСТАЛЬДО Джонатан
78 substitution.png ВІЛЛІАН Ґомес
МАРЛОС Бонфім
84 substitution.png ШЕЛАЄВ Олег
КРАСНОПЬОРОВ Олег

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Ворсклі легше, ніж Металісту, або Матч за чемпіонство Шахтаря

 

Ворсклі легше, ніж Металісту, або Матч за чемпіонство Шахтаря

Ворскла - Металіст
14 квітня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 18.30
Пряма трансляція на каналі Футбол
Арбітр: Анатолій Жабченко (Сімферополь).
Прогноз - 1:1.

У минулому турі полтавська команда одним махом розправилася з усіма своїми негативними серіями, які тяглися хвостом за Ворсклою ще з минулого року.

Перемога над Дніпром дала біло-зеленим багато чого. По-перше, команда відчула смак голів і перемог. По-друге, дніпропетровська звитяга повинна позитивно вплинути на психологічний стан гравців Ворскли. І, по-третє, не треба забувати що залікові бали до турнірної таблиці ніхто не відміняв, а вони були ой як потрібні. Перемога в Дніпропетровську практично ґарантувала полтавцям спокійне життя на фініші чемпіонату і, водночас, наблизила Ворсклу до фактичного завдання сезону ― потрапляння до десятки.

Отже, можна сказати, що перед матчем із сусідами з Харкова, Ворскла підходить в кращому стані, ніж Металіст. А все через те, що перед командою Свистуна не тяжіє вантаж відповідальності за результат. Від команди, уболівальники чекають, перш за все цікавий футбол. Очки вже якось відходять на другий план. Чого не скажеш про Металіст, який останнім часом зібрався на високе друге місце і прагне на ньому фінішувати у підсумку  чемпіонату. Втрачати очки команді Мирона Маркевича не годиться, тим паче попереду очні поєдинки з претендентами на лігочемпіонівське місце.

Однак виграти у Ворскли, Металісту не завжди вдається. Скоріше навпаки, очки харків'яни втрачають у матчах з біло-зеленими, ніж перемагають. Більше того, в Полтаві Металіст не може виграти майже чотири роки. В останнє це трапилося 18 квітня 2009 року, коли гості здобули мінімальну перемогу ― 1:0. Щоправда і Ворскла не може похвалитися перемогами на рідному стадіоні над географічними сусідами. Якщо не брати до уваги кубковий поєдинок 2009 року, коли полтавці виграли 2:0 і вийшли до фіналу, Ворскла в останнє перемагала Металіст у Полтаві аж... у 2002 році ― 1:0! Однак до активу полтавців можна занести три останні домашні нічиї, де команді не вистачило зовсім трохи для загальної перемоги.

У першому колі в Харкові Металіст доволі легко переміг Ворсклу ― 4:0. Це була перша поразка полтавців під орудою Сергія Свистуна після трьох вдалих поєдинків. У тій грі в складі ворсклян ще грав захисник Олег Краснопьоров, який в зимову паузу перейшов до харківської команди. Олег має всі шанси вийти у Полтаві вже проти свого колишнього клубу. Якщо вже зайшла мова про футболістів, то не треба забувати і про Павла Ребенка, який першу частину чемпіонату провів у Харкові, а нині виступає за Ворсклу на правах оренди, так і залишаючись фактично власністю Металіста.

Цікавий факт, якщо Ворсклі вдасться здобути у матчі з Металістом бодай очко, можна вітати з достроковим, черговим чемпіонством донецький Шахтар. У такому разі гірники стануть не досяжними за 6 турів до завершення чемпіонату для решти команд. Хоча чемпіон і так вже відомий давно, але факт залишається фактом.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

З небес на землю

З небес на землю

Перед матчем з «Металістом» тренерському штабу ворсклян довелося досить сильно поламати голову над вибором стартового складу. З різних причин прийняти участь у грі не змогли Маркоскі, Чеснаков і герой Дніпропетровська Громов. «Ворскла» і при Миколі Павлову не мала слави команди з довгою лавою запасних, а зараз, після втрати взимку Краснопьорова, який вийшов у цьому матчі в стартовому складі харків’ян, Селіна й Безуса такою не є тим паче. У результаті Сергій Свистун випустив на поле Скляра, Курилова, якому вкотре довелося змінити амплуа, й Сапая. Реальна альтернатива, мабуть, була лише Сапаю. Але Іван Кривошеєнко вкотре залишився на лаві запасних.

Матч «Ворскла» розпочала дуже обережно. Футболісти боялися помилитися, старалися пошвидше розлучитися з м’ячем. Як наслідок, той самий м’яч вони швидко втрачали. Гравці «Металіста» все виконували швидше, за що і отримували частенько по ногам. Тому не дивно, що перший гол в матчі був забитий після розіграшу штрафного. Гол Вільягри став точною копією гола Кривошеєнка у матчі першого кола проти запорізького «Металурга». Досвідчений Долганський пропустив м’яча за комірець і виручити команду не зумів.

Але з відповіддю полтавці не забарилися. Буквально наступна ж атака призвела до кутового з правого флангу. Після подачі від кутового прапорця м’яч, зачепивши когось з футболістів, відскочив на дальній кут воротарського майданчика до самотнього Куценка. З його ударом Дішленкович справився, а от добивання від Ткачука Себастьян Бланко зумів нейтралізувати лише рукою. Оскільки знаходився футболіст на лінії воріт, то суддя вказав на одинадцятиметрову позначку і пред’явив харків’янину червону картку. Будник без проблем розвів воротаря своєї колишньої команди і м’яч по різних кутах – 1:1.

Такий перебіг подій, проте, не став холодним душем для підопічних Мирона Маркевича. Вони не почали чекати перерви і ще до кінця першого тайму вирішили долю зустрічі. Спочатку на 44-й хвилині Крістальдо головою добив відскок від штанги після ефектного удару в падінні через себе партнера по команді. А потім Марлос пошив у дурні захисників «Ворскли» і ефектно перекинув Долганського після свого забігу через півполя – 1:3.

По перерві полтавці спробували щось змінити, але збилися на навісні передачі, що виглядає досить дивно. Особливо за відсутності в команді нападника, який би добре вмів грати головою і наявності у складі суперника таких захисників, як Папа Гуйе.

Остаточно ж будь які надії підопічних Свистуна на позитивний результат розвіяв Хав’єр, який спочатку пробив у стінку зі штрафного, а потім сам же після відскоку гарматним ударом відправив м’яч під поперечину воріт Долганського – 1:4. До завершення матчу залишалося близько тридцяти хвилин ігрового часу і обидві команди мали моменти, щоб змінити рахунок. Відмітимо, що моменти «Металіста» виглядали гостріше (Едмар, перекидаючи Долганськго, влучив у поперечину).

Фінальний свисток Анатолія Жабченка зафіксував другу в сезоні розгромну перемогу «Металіста» над «Ворсклою». Цю поразку навряд можна назвати соромом чи ганьбою. Просто після перемоги в Дніпропетровську, яка в більшій мірі виявилася щасливим збігом обставин, полтавцям вказали на їх місце. А у світлі чергової перемоги «Говерли» тінь привида боротьби за виживання знову починає бродити над Полтавою.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Сергій Свистун: По гарячих слідах не хочу нічого коментувати

- Гра загалом була непогана. Ми грали проти десятьох. Хочу привітати Металіст з перемогою. Виконавча майстерність харків'ян на порядок вище наших гравців, це і показала гра.

- У Ворсклі ціла група гравців з Металіста: Ребенок, Курилов, Будник. Як оціните їхню гру в цілому, вписалися вони до складу? У Металіст вони до складу не потрапляли...
- Вони ще були за Миколи Петровича. Він їх ще тоді брав. Той же Курилов, видно, що ще не набрав кондицію, але ситуація нас змусила перевести його в опорну зону через кадрові втрати, які у нас виникли.

- Маркоскі і Чеснакова не вистачало?
- Це провідні виконавці, які ведуть гру і являють команду

- Можна сказати що після перемоги над Дніпром команда перегоріла?
- Ми намагалися з перших хвилин не створювати вільні зони, намагалися перекривати. Перший гол можна віднести до курйозних. Другий м'яч зі стандарту. Гол у роздягальню... Поки по гарячих слідах не хочу нічого коментувати. Треба все побачити і проаналізувати.

Мирон Маркевич: Ми сьогодні забили все

- Гра була сьогодні для глядачів, було багато емоцій на полі. Хороший футбол з обох сторін. Результат такий... Як кажуть, ми сьогодні забили все, але могло бути і по-іншому. Ворскла показала характер, і нам сьогодні було важко. Поле теж було не в дуже хорошому стані, але я радий, що ми сьогодні виграли і заробили три очки. Втрачати очки нам зараз не можна.

- Повторився сюжет матчу з Мальме...
- Так, щось було подібне. Ми там також грали вдесятьох, і, по-моєму, такий же і результат був. Щось подібне повторилося.

- Сьогодні впевнено переміг Металіст. Це Металіст був сильнішим чи Ворскла слабша?
- А як ви думаєте? (посміхається)

- Я думаю, що Металіст сильніший!
- І я так думаю. У нас висококваліфіковані футболісти. У Ворскли зараз молодь, яка показує себе з кращого боку, але молодь на те й молодь... Молодість тільки з часом дасть результат.

Фото гри


"Ворскла" - "Металіст" Харків (Чемпіонат України. 2012-2013. Прем'єр-ліга. 24 тур)

22_24_vp-mkh_01.jpg

Погода