26.05.2013.
Ворскла (Полтава) - Говерла (Ужгород)
3 : 0


Прем'єр-ліга


Ворскла 3 : 0 Говерла
Ворскла (Полтава) Говерла (Ужгород)
26.05.2013. 18:00
30 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 3200 глядачів (вміст 24795)
Погода: сонячно , Температура: 27ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Олександр ГОЛОВКОВ (Сєверодонецьк)
Перший асистент: Олександр ЯКИМЕНКО (Київ)
Другий асистент: Віталій ЛАЗЄЄВ (Одеса)
Перший додатковий асистент: Костянтин ТРУХАНОВ (Харків)
Другий додатковий асистент: Вадим САЇК (Одеса)
Резервний арбітр: Володимир ЖАРИЙ (Павлоград)
Делегат: Володимир ФОЩІЙ (Черкаси)
Інспектор: Геннадій КОВАЛЕНКО (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 1 Вр Україна НАДЬ Олександр
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 2 Зх Україна ДОПІЛКА Олег
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 3 Зх Україна ЩЕДРАКОВ Павло
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 19 Нп Україна МАКАРЕНКО Євгеній
8 Пз Україна БУДНИК Євген 8 Зх Україна ПЕТРОВ Кирило
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 22 Пз Вірменія ЄДІҐАРЯН Артур
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 9 Зх Україна МІЩЕНКО Олег
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 34 Зх Сербія МАЛІШИЧ Боян
33 Зх Греція ЛАГОС Панайотіс 23 Нп Україна ЧУРКО В'ячеслав
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 10 Нп Україна ЛИСЕНКО Володимир
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 77 Зх Україна МОЛНАР Роберт
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 12 Вр Україна ЯШКОВ Антон
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 17 Пз Україна РЯШКО Віктор
5 Нп Україна СІЛЮК Сергій 29 Пз Україна ШВЕДЮК Олексій-Павло
22 Пз Україна КУЦЕНКО Валерій 18 Нп Україна КУРТА Сергій
23 Зх Україна САПАЙ Вадим  
24 Нп Україна БАРАННИК Олег  
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло  
 
Головні тренери
Україна Сергій СВИСТУН Україна Олександр СЕВІДОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
26 yellow_card.png ДОПІЛКА Олег
БУДНИК Євген goal.png 45
РЕБЕНОК Павло
МАРКОСКІ Йован
substitution.png 53
СКЛЯР Олександр goal.png 56
БАРАННИК Олег
БУДНИК Євген
substitution.png 65
70 substitution.png КУРТА Сергій
ЛИСЕНКО Володимир
КРИВОШЕЄНКО Іван goal.png 82
САПАЙ Вадим
ПЕРДУТА Ігор
substitution.png 85
88 substitution.png РЯШКО Віктор
ЄДІҐАРЯН Артур

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Якщо не Говерлу, то кого?

Ворскла - Говерла
26 травня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 18.00.
Арбітр: Олександр Головков (Сєверодонецьк).
Прогноз ― 2:0.

Отже, полтавській команді залишається провести один-єдиний матч у сезоні 2012-2013. В останньому поєдинку Ворскла приймає на своєму полі ужгородську Говерлу. Для обох команд цей матч вже не значить практично нічого. Говерла ще в минулому турі втратила всі шанси залишитися в Прем'єр-лізі, а ворскляни, навпаки забронювали собі місце серед еліти. А піднятися до задекларованого Свистуном десятого місця вже теж не вдасться. Єдине, чим цей матч може приваблювати, так це тим фактом, що Ворскла цього року у Полтаві ще жодного разу не перемагала. Так, що команда має величезний борг перед власними уболівальниками. Зрештою, якщо не перемагати немотивованого суперника, як Говерла, то кого?..

Говерла приїхала до Полтави вже в ранзі команди першої ліги, без трьох легіонерів і з невизначеним майбутнім. Наставник Говерли Олександр Севідов, який і вивів ужгородців до Прем'єр-ліги, не раз повторював, що може залишити клуб. Тому і самі гравці наразі перебувають в підвішеному стані. Для багатьох із них матч із Ворсклою може стати останнім у футболці з емблемою Говерли, тому розраховувати на те, що гості будуть напружуватися в матчі не варто.

Щодо Ворскли, то цього тижня клуб першим із команд вищого дивізіону підписав контракт з новим футболістом. Першим новачком біло-зелених став півзахисник Кривбасу Денис Дедечко, який уклав контракт із Ворсклою на два роки. Цікаво, що цього самого дня коли Денис укладав контракт із полтавцями наставник національної команди Михайло Фоменко запросив його до збірної України. І тепер Дедечко має всі шанси дебютувати за українську збірну, якщо не в офіційному матчі з Чорногорією, то у товариській грі з Камеруном так точно. Отож, виходить, що Ворскла, купила вже практично новоспеченого гравця національної збірної!

Щодо статистики матчі з Говерлою, то команди у вищому дивізіоні провели 11 матчів: 5 перемог на боці ворсклян, 4 нічиї і 2 матчі виграли ужгородці. Матч першого кола в Ужгороді приніс нічию - 1:1. У господарів відзначився Ле Таллке, а у Ворскли гол з пенальті забив Роман Безус.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Мажорний фінал, мінорного сезону

В останньому матчі чемпіонату "Ворскла" нарешті здобула домашню перемогу, розгромивши "Говерлу" 3:0.

Чи то відсутність турнірних завдань, чи то бажання нарешті перемогти на очах рідних уболівальників дозволили Свистуну виставити стартовий склад без "новачків" Ребенка, Куценка та Сілюка. Як наслідок – впевнена перемога. Співпадіння?

Місце у воротах уже впевнено посів Непогодов. Даллку, завдяки вилученню у матчі проти "Металурга", зміг відкласти для себе відпустку і вийшов у центрі захисту разом із Ткачуком. Правий фланг був за юним Пердутою та досвідченим Кривошеєнком, лівий – за Лагосом та Громовим. В середині поля крутили каруселі Маркоскі, Скляр та Чеснаков. Напружувати захисників відряджено Будника. "Говерла" навіть не заповнила повністю вакантні місця у заявці.

Гра розпочалася у невисокому темпі, зумовленому специфікою останнього туру. Власне, футболу як такого було небагато – біганина, боротьба, брак, втрати з поступовою перевагою господарів. І хоча особливо небезпечних моментів не було, варто відзначити хороше загострення від Чурка, та Непогодов впевнено керував захистом, не дозволяючи розгулятися супернику у власних володіннях.

Бажання забити у полтавчан було більшим. Раз за разом намагалися завдати хорошого удару по воротах "Говерли" Громов, Будник, Чеснаков, Скляр. Але то сили не вистачає, то вправності, то швидкості, то техніки, то влучності. Впевнено діє на останньому рубежі Надь. Але тиск "Ворскли", помножений на задекларовані бажання порадувати уболівальників домашньою перемогою, на останній хвилині тайму дають результат – Кривошеєнко як на блюдечку викотив м’яча під удар Буднику, а форвард полтавчан в один дотик ввігнав кулю в нижній кут воріт! Гол в роздягальню.

Другий тайм суттєвих змін не приніс – відчутна перевага господарів і зовсім "кислі" контратаки гостей. Як підсумок – друге взяття воріт. Громов підтримав хорошу комбінацію, віддавши зручний пас на Скляра, а Олександр красиво по дузі відправив м’яч у дев’ятку! Добив аутсайдера Кривошеєнко. Іван технічно розібрався з опонентами у штрафному майданчику і чітко пробив у кут повз голкіпера – 3:0! Розгром.

Вітала футболістів ціла команда привабливих наречених, які позитивно посприяли зворушенню млявої полтавської публіки. Ось на такій мажорній ноті "Ворскла" завершила неоднозначний сезон.

Залишається тільки привітати усіх із закінченням чемпіонату і побажати добре відпочити, набратися сил перед новим стартом. Без суттєвого підсилення він може стати для "Ворскли" дуже важким.

Віталій Сонікссон

Сергій Свистун: Ворскла готуватиметься до нового сезону в Словаччині

Післяматчева прес-конференція наставника ворсклян Сергія Свистуна

- Гра починалася не дуже добре. І спека, і, може бути, ставлення... Перший тайм мені не дуже сподобався: мало руху, єдиноборств - не було колективних дій, все поодинці. Трохи поговорили з хлопцями в перерві, плюс добре було, що наприкінці тайму Будник забив гол, як кажуть, «у роздягальню». Це трохи хлопців розслабило, і в другому таймі ми були більше схожі на команду.

- Дайте, будь ласка, в цілому характеристику сезону, що минув...
- Я спочатку ризикував дуже сильно, але все ж взяв на себе відповідальність. На трансферному ринку ми взимку майже не працювали - я хотів перевірити ту молодь, яка була у нас, дати їм шанс, адже не часто таке трапляється. Так, розраховував, що будемо грати трохи краще. Почали начебто непогано, але брак виконавської майстерності не дозволив нам забивати, хоча і з лідерами ми виглядали гідно. Одного старання ж для виступів у Прем'єр-лізі зараз замало, потрібна виконавська майстерність. Хоча до кінця чемпіонату все ж видно прогрес - у Скляра, у Громова, Пердути, Ткачука. Наразі ми ведемо роботу по комплектації команди, за прізвищами поки говорити не буду.

- Яке майбутнє гравців, що знаходяться в оренді у кременчуцькому Кремені?
- Вони будуть повернуті. Після зборів приймемо рішення по ним.

- А з приводу оренди Ребенка?
- Моя думка - в команді не повинно бути орендованих футболістів. Він хороший футболіст, але з ним ще будемо розмовляти.

- Що робити з нападником коли ми його придбаємо?
- Думаю, скоро. Робота ведеться. Що буде нам важко без форварда, я розумів ще зі зборів. Плюс коли випав Янузі...

- Що з ним, як у нього справи?
- Відправили його додому. Поки є час - нехай дасть нозі спокій, залікує. Думаю, зі зборів працюватиме по повній програмі.

- Якщо можна, кілька слів про відпустку.
- Збираємося 12 червня, до 20 працюємо тут, у Полтаві - медкомісія, тестування. З 21 числа по 5 липня - збори у Словаччині. Потім готуємося удома до нового чемпіонату.

- Чи є ясність з тим, у кого закінчуються контракти?
- Закінчилися контракти у Пєскова, Кунєва, Куценко. Продовжувати контракти не будемо.

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода