14.07.2013.
Карпати (Львів) - Ворскла (Полтава)
0 : 2


Прем'єр-ліга


Карпати 0 : 2 Ворскла
Карпати (Львів) Ворскла (Полтава)
14.07.2013. 17:30
1 тур
Стадіон: Україна (Львів) . 7000 глядачів (вміст 28051)
Погода: мінлива хмарність , Температура: 17ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Сергій БЕРЕЗКА (Київ)
Перший асистент: Едуард КАРАПЕТЯН (Тернопіль)
Другий асистент: Андрій БЕРЕГОВИЙ (Макіївка)
Перший додатковий асистент: Анатолій АБДУЛА (Харків)
Другий додатковий асистент: Сергій ЛИСЕНЧУК (Київ)
Резервний арбітр: Денис ШУДРИК (Сімферополь)
Інспектор: Віктор ДЕРДО (Чорноморськ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ПІДКІВКА Роман 12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро
24 Зх Азербайджан ПАШАЄВ Павло 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
32 Зх Україна ПЛАСТУН Ігор 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
21 Зх Словенія БАЛАЖІЦ Грегор 15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис
2 Зх Україна САВЧЕНКО Андрій 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
5 Зх Україна ГІТЧЕНКО Андрій 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
25 Зх Україна ТКАЧУК Андрій 9 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед
9 Пз Україна ФЕДОРЧУК Валерій 40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
11 Пз Хорватія БАРТУЛОВІЧ Младен 78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій
7 Пз Україна КСЬОНЗ Павло 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
10 Нп Україна ГЛАДКИЙ Олександр 99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
23 Вр Україна МИСАК Роман 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
4 Зх Україна ЖОВТЮК Микола 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
17 Пз Україна СТРАШКЕВИЧ Вадим 8 Пз Україна БУДНИК Євген
27 Пз Україна ГОЛОДЮК Олег 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
39 Нп Україна ВАСІН Денис 33 Зх Греція ЛАГОС Панайотіс
77 Нп Україна БОХАШВІЛІ Євген 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
94 Зх Україна МІРОШНІЧЕНКО Денис 83 Пз Румунія ВАСІЛАКЕ Чіпріан
 
Головні тренери
Україна Олександр СЕВІДОВ Україна Василь САЧКО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
22 goal.png МІЩЕНКО Олег
24 yellow_card.png ДАЛЛКУ Арменд
ГІТЧЕНКО Андрій yellow_card.png 38
45+1 yellow_card.png МІЩЕНКО Олег
51 goal.png ЯНУЗІ Ахмед
69 substitution.png КРИВОШЕЄНКО Іван
МІЩЕНКО Олег
ВАСІН Денис
ГІТЧЕНКО Андрій
substitution.png 71
ГОЛОДЮК Олег
ФЕДОРЧУК Валерій
substitution.png 79
80 substitution.png БУДНИК Євген
ЯНУЗІ Ахмед
82 yellow_card.png РЕБЕНОК Павло
87 substitution.png ГРОМОВ Артем
РЕБЕНОК Павло

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Карпати - Ворскла
14 липня. Львів. Стадіон Україна. Початок о 17.30.
Пряма трансляція на каналі 2+2
Арбітр: Сергій Березка (Київ).
Прогноз ― 2:1

Ну ось і минуло коротке українське міжсезоння і на старті вже новий футбольний сезон. Час експериментів вже минув, спаринги змінюють офіційні матчі. Хоча, якщо зважити на слова старшого тренера команди Василя Сачка, що перед Ворсклою не стоїть конкретної задачі на сезон, можна припустити, що експерименти триватимуть і з початком чемпіонату.

По-суті, у Львові, Ворскла вперше покаже себе широкому загалу уболівальників і спеціалістам. Не виключено, що усі три новачки завтра з'являться у стартовому складі ворсклян. Принаймні поява двох українців ― Дедечка та Міщенка майже не викликає сумнівів. Обидва пройшли з командою усі словенські збори і проявили себе з найкращого боку. Міщенко навіть став кращим бомбардиром Ворскли на зборах. А ось третій новачок ― таємничий румун Васіляке, поява якого у команді взагалі виглядає досить дивним, не виключено почне матч на лаві запасних. Взагалі цікаво б було почути з вуст тренерів, за які такі заслуги і чим саме здивував Васіялке, якому 14 вересня виповниться 30 років? Вік для футболіста доволі солідний, а зваживши на те, що за свою кар'єру Чіпріан встиг пограли лише у румунському чемпіонаті, та й то в далеко не найсильніших командах, викликає лише подив такий трансфер. Можливо, якраз Ворскла і стане зірковим часом для румунського півзахисника? Хотілося б у це вірити.

У Львові на гру з Карпатами команду виведе Анатолій Момот, але фактично Ворсклою керує Василь Сачко, якому ще тільки доведеться здобути тренерську освіту, а головне такий необхідний в УПЛ PRO-диплом, без якого офіційно працювати на тренерському містку не можна. Тому доки Василь Вікторович і керівництво клубу шукатимуть шляхи, як здобути таку необхідеу "корочку", Ворсклою де-юре керуватиме Момот, якому вже не звикати бути біля керма ворсклян.

Суперник ворсклян ― Карпати у міжсезоння зазнали суттєвіших змін. До традиційної частої зміни тренерів додалися ще й кадрові проблеми. Головним тренером став Олександр Севідов, а ось склад команди довелося суттєво "перепотрошити". Справа у тому, що керівництво клубу помітно "обрізало" зарплати футболістам. Звичайно, у такій ситуації багато хто з ветеранів клубу не погодився грати за меншу платню, тому усі незгодні були виставлені на трансфер і переведені до дублю. Однак кадровий брак вирішено було "залатати" за рахунок колишніх футболістів Кривбасу. А взагалі, менше ніж за добу до матчу, практично не можливо спрогнозувати стартовий склад господарів, і ще важче вгадати підсумковий результат.

Минулого сезону команди обмінялися домашніми перемогами. У Полтаві перемогу здобула Ворскла ― 3:1. Цікаво, що це була перша і вона ж остання перемога Вадима Євтушенка на чолі полтавського клубу. А у Львові Карпати взяли впевнений реванш ― 2:0. І цим матчем команди закрили футбольну програму 2012 року. А як буде цього разу? Чекати вже залишилося недовго...

 

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Переможний дебют Сачка

 

Полтавська команда доволі впевнено перемогла у Львові Карпати - 2:0

 

Нетривале міжсезоння закінчилось і на смарагдові поля України повернулась Прем’єр Ліга. Полтавська "Ворскла" як і рік тому потрапляла на перші шпальти завдяки змінам на тренерському містку. До Львову трохи оновлену команду привіз Василь Сачко, хоч камери вперто ловили обличчя Момота, який юридично і є головним. Вкотре полтавчани працюють з умовним керівником...

 

Після не самого хорошого розставання з Долганським майже не було сумнівів у позиції номер один. Повноправним гравцем основи уже можна вважати Непогодова. Головну проблему в атаці очікувано мав вирішувати Янузі, адже рівноцінного другого форварда у команді на жаль поки так і немає. Хоча Ахмед отримав собі досить важливого помічника – Олега Міщенка, новачка з "Говерли", який зайняв місце Кривошеєнка справа. На протилежному боці тренер надав перевагу Ребенку, який дуже непогано попрацював на зборах і рішуче налаштований стати гравцем основного складу. Центр поля очікувано склала трійка Маркоскі-Дедечко-Чеснаков. Колишній кривбасівець переконливо провів підготовчий період і, на відміну від попередніх придбань у вигляді Сілюка та Куценка, навряд чи збирається поступатися без бою місцем на полі. Центр захисту – Даллку та Курилов, а от на флангах дещо несподівано з’явився зліва Пердута, а справа – Сапай.

 

Початок матчу пройшов у боротьбі суперників з полем, м’ячем та власною технікою. Команди багато втрачали м’яч і придивлялися до нових партнерів у власних складах. У господарів вправнішими виглядали Бартуловіч, Ксьондз та Ткачук, гості відповідали активністю Міщенка, Ребенка та Дедечка.

 

Першими могли забити "Карпати". Гладкому дали пробити головою після подачі з кутового, м’яч пішов уздовж воріт, а Ткачук промазав з двох метрів. Дедечко двічі пристрілювався з дальньої дистанції, але небезпеки ці удари не несли.

 

За територіальної переваги "Карпат" приємною несподіванкою став гол "Ворскли". Ребенок здійснив акцентовану передачу у штрафний майданчик і молодий Савченко у боротьбі з Міщенком зрізав м’яч у власні ворота. "Карпати" могли зрівняти рахунок на останніх хвилинах тайму, але Бартуловіч вчасно зорієнтуватися перед воротами не встиг.

 

Друга половина гри розпочалася набагато цікавіше. Активність гостей стала сюрпризом для львів’ян. Пара поданих кутових особливої небезпеки не несла, а от вихід сам-на-сам Янузі після пасу Чеснакова завершився голом – Ахмед чітко пробив повз голкіпера!

 

"Карпати" могли відразу скорочувати розрив у рахунку. Бартуловіч з убивчої позиції пробивав зльоту, але не влучив у ворота. Відразу в наступній атаці Савченко гарматним ударом міг порвати сітку, але сильно – не значить точно. Ще раз Бартуловіч перевірив пильність Непогодова зі штрафного. Хрестовина допомогла гостям зберегти ворота.

 

В одному з моментів арбітр мав усі підстави призначати пенальті, коли після зіткнення з Пердутою опинився на газоні Ксьондз. Схоже, Ігор таки встиг зіграти в м’яч перед контактом з суперником.

Заведені "Карпати" мчали вперед, відкриваючи ворсклянам широкі зони для контратак. Неодноразово полтавчанам не вистачало останнього пасу для зняття усіх питань у матчі. Так, лише влучності забракло Ребенку, коли хавбек гостей мов на байку втік від захисників і, не зближуючись з голкіпером, зарядив по горобцях.

 

Заміни дозволили "Ворсклі" спокійно тримати гру на комфортній відстані від власних воріт. Активного Міщенка змінив досвідчений Кривошеєнко, а втомленого Янузі свіжий Будник. Натомість перестановки "Карпат" очікуваних дивідендів господарям не принесли. Хоча варто відзначити постріл Голодюка над перекладиною за п’ять хвилин до кінця гри. Не пішла на користь вимушена пауза в підготовці гравцю львівської команди. Уже в доданий час удар Ксьондза заблокував захисник.

 

2:0 – "Ворскла" здобуває важливу перемогу в першому офіційному матчі нової першості, а Сачко починає свою тренерську кар’єру з перемоги.

 

Віталій Сонікссон

Анатолій Момот: Ворскла заслужно перемогла Карпати

 

Післяматчева прес-конференція головного тренера Ворскли Анатолія Момота

- Спочатку була розвідка, бо ми знали, що  Карпати, в силу об’єктивних причин, формують свою команду. На початку були моменти в нас і в них, Карпати могли замикати навіси, але не забили. Потім далася взнаки зіграність нашої команди, тому ми заслужено перемогли.

- В яких ще компонентах, крім зіграності, ваша команда переважала Карпати?
- Ми також з новими тренерами будуємо гру і не все виходить. Але була хороша самовіддача. У цьому компоненті ми нікому не можемо дорікнути.

- Що скажете про гру ваших новобранців: Міщенко, Дедечко?
- Ми оцінюємо дії всієї команди. Але якщо об’єктивно, то вони не випали з загального малюнку. Ще на заміні був Чіпріан, який набиратиме кондиції.

- Ви замінили тих, хто забив…
- Янузі дуже пристойно відкривався, чіплявся за м’ячі. Але він втомився, бо виконав великий об’єм роботи. Міщенко і Ребенок також своє відіграли. Треба було освіжити гру.

- Яке завдання стоїть перед  Ворсклою?
- Добиватися максимального результату і тішити фанів. Багато роботи ще є, бо бачимо чимало недоліків, над якими треба працювати.

- Чи будуть ще новачки у вас?
- Кожна команда хоче підсилитися. Ми хотіли б центрального нападника. Хоч Янузі не погано виглядає, але ще один не зашкодив би.

 

Олександр Севідов: Карпати поступилися Ворсклі в зіграності

 

Післяматчева прес-конференція головного тренера Карпат Олександра Севідова

- Шкода, що ми не змогли порадувати фанів. Програвати на своєму полі дуже важко психологічно. Що я можу сказати? Ми створювали, але не забивали. А перший момент у наші ворота – гол. Полтава грала на контратаках, а ми великими силами йшли вперед. Напевно, в комбінаційному плані ми ще не готові. І, мабуть, не всі сприйняли серйозно мої слова про зіграність. Ми поступилися «Ворсклі» в зіграності. А в моментах і в агресії не поступилися. Треба набратися терпіння. От вже Голодюк вийшов, Зеньов приєднався. Це кваліфіковані гравці, але в нашій команді зараз є проблема різнопланової підготовки.

- Чому з початку другого тайму ви не пішли в атаку, натомість закрилися на власній половині поля?
- «Ворскла» на цьому будує гру. Я б попросив вас підтримати Савченка і Підківку. Вони перший раз грали у великому футболі. Якщо звалимо все на їхні помилки, то можемо цих хлопців загубити. А вони достойно боролися. Просто коли в захисті грають молоді футболісти, вони притискаються, самі себе страхують.

- У пропущених голах були одні й ті ж помилки. Атакувальних гравців не зустрічали. Це говорить про…
- Кваліфікацію. Є таке поняття, коли атакує суперник, захисник має бути поруч. Не треба дивитися футбол. Треба стояти біля суперника і контролювати його. А ми далі робимо одній й ті ж помилки.

- Низка помилок арбітра не вплинули на молодих гравців?
- Не хочу про це говорити, бо зараз всі напишуть, що Севідов почав скиглити, мовляв, судді вбивають ще з першого туру. Ви все самі бачили. Гравці «Ворскли» грали дуже жорстко. Якби суддя був принциповішим, то вони собі такого б не дозволили. Але раз так грає суперник, то нам треба відповідати, погоджуватися на таку гру. Тим паче на своєму полі.

- Тренер суперника сказав, що «Ворскла» обіграла вас за рахунок зіграності і самовіддачі. А що ви про самовіддачу скажете? Задоволені?
- Не всіма…

Інформаційний центр ФК  Карпати

Фото гри


Офіційна програма матчу "Карпати" Львів - "Ворскла" (Чемпіонат України. 2013-2014. Прем'єр-ліга. 1 тур)

Офіційна програма матчу

Погода