14.09.2013.
Ворскла (Полтава) - Севастополь (Севастополь)
2 : 2


Прем'єр-ліга


Ворскла 2 : 2 Севастополь
Ворскла (Полтава) Севастополь (Севастополь)
14.09.2013. 18:30
9 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 2350 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення, дощ , Температура: 18ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Сергій БОЙКО (Іванків)
Перший асистент: Олег МУРАВЙОВ (Маріуполь)
Другий асистент: Едуард КАРАПЕТЯН (Тернопіль)
Перший додатковий асистент: Олександр ГОЛОВКОВ (Сєверодонецьк)
Другий додатковий асистент: Дмитро БОНДАРЕНКО (Одеса)
Резервний арбітр: Володимир ЖАРИЙ (Павлоград)
Делегат: Віктор ЗВ'ЯГІНЦЕВ (Донецьк)
Інспектор: Андрій ШАНДОР (Львів)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 72 Вр Україна ЛИТОВКА Ігор
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 2 Зх Україна ФЕДОРІВ Володимир
8 Пз Україна БУДНИК Євген 44 Пз Україна СИМОНЕНКО Сергій
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 77 Нп Грузія ҐВІНІАНІДЗЕ Мате
15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис 30 Зх Україна НЕПЛЯХ Євген
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 18 Пз Польща ЛЕВАНДОВСКІ Маріуш
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 7 Пз Україна ВІЦЕНЕЦЬ Віталій
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 11 Нп Україна ЯРОШЕНКО Костянтин
78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій 19 Пз Україна КОЖАНОВ Денис
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 8 Нп Україна КАРНОЗА Артур
99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег 9 Нп Україна КОВПАК Олександр
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 1 Вр Україна ЧУВАЄВ Олег
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 33 Зх Україна НОВАК Євген
5 Нп Україна СІЛЮК Сергій 4 Зх Сербія ДУЛЯЙ Ігор
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 20 Пз Україна КАРАВАЄВ Олександр
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 13 Пз Литва МІКОЛЮНАС Саулюс
24 Нп Україна БАРАННИК Олег 50 Нп Бразилія ФАРЛЕЙ Віейра
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 92 Нп Україна БУДКІВСЬКИЙ Пилип
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Геннадій ОРБУ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
11 yellow_card.png СИМОНЕНКО Сергій
МІЩЕНКО Олег goal.png 30
ЧЕСНАКОВ Володимир yellow_card.png 44
45 goal.png ВІЦЕНЕЦЬ Віталій
КУРИЛОВ Олексій yellow_card.png 57
62 yellow_card.png НЕПЛЯХ Євген
66 yellow_card.png ВІЦЕНЕЦЬ Віталій
ГРОМОВ Артем
БУДНИК Євген
substitution.png 69
71 substitution.png КАРАВАЄВ Олександр
КАРНОЗА Артур
78 substitution.png ДУЛЯЙ Ігор
ВІЦЕНЕЦЬ Віталій
78 goal.png КОВПАК Олександр
СКЛЯР Олександр
ДЕДЕЧКО Денис
substitution.png 81
83 substitution.png ФАРЛЕЙ Віейра
ЯРОШЕНКО Костянтин
БАРАННИК Олег
МАРКОСКІ Йован
substitution.png 85
ГРОМОВ Артем yellow_card.png 87
ГРОМОВ Артем goal.png 90

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Чи втече знову Орбу з Полтави?

 

Ворскла ― Севастополь
14 вересня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 18.30.
Пряма трансляція на каналі Футбол
Арбітр: Сергій Бойко (Іванків).
Прогноз ― 2:1

Матч проти Севастополя закриває для Ворскли частину "легкого" календаря. Після цього матчу на ворсклян чекають зустрічі з командами, які входять до лідируючої групи: Шахтар, Динамо, Металіст, Дніпро. Тому створити хороший очковий запас на випадок поразок лідерам для підопічних Василя Сачка дуже важливо. Перемагати Севастополь необхідно, але зробити це без нападників Янузі і Яховіча, які відбуватимуть дискваліфікацію, буде дуже важко. Сачку доведеться вирішувати чергову тренерську головоломку: кого поставити в напад? Сподіваємося, що вийде з цієї ситуації Василь Вікторович з честю. Що він не раз демонстрував уже протягом цього сезону.

Протистояти нам буде дуже міцна команда. Зв’язки власників Севастополя з власниками провідних клубів дозволяють кримчанам залучати до своїх лав як досвідчених футболістів, які вже відбулися як майстри, так і перспективну молодь. Особливим цей матч буде точно для Олександра Чижова, якому путівку у великий футбол дала саме Ворскла. Дещо менші шанси вийти у стартовому складі у голкіпера Олега Чуваєва, який вісім сезонів провів у дублі ворсклян, але так і не став основним голкіпером біло-зелених. Скоріш за все побачать полтавські любителі футболу і Костянтина Ярошенка. Костя провів у Ворсклі, правда, лише півроку, і закріпитися в команді Миколи Павлова виявилося йому не під силу. На вістрі атаки севастопольців, напевно, діятиме їх головний бомбардир Сергій Кузнєцов, який теж свого часу грав за Ворсклу. Щоправда, в сезоні 2004/2005 у 12 проведених матчах Сергій так і не забив жодного м'яча за полтаську команду.

Цікавою виглядає і опонент Василя Сачка на тренерській лаві Севастополя. Геннадію Орбу довелося прийняти команду після відставки Олега Кононова. І Орбу, і Сачку ще необхідно багато чому навчитися. Але обидва були доволі амбіційними футболістами і тому у нас є шанс побачити гру на перемогу з обох сторін.

Цікаво, що Орбу у 2000 році виступав нетривалий час за Ворсклу. Провів загалом 5 матчів за полтавців: 3 у чемпіонаті України і два у Кубку УЄФА. Геннадій встиг навіть забити шикарний гол у ворота київського Динамо. Але, як несподівано з'явився Геннадій у Полтаві, так несподівано й втік Орбу з Ворскли, яка тоді переживала фінансові труднощі. Так, що можна сказати, наше місто не чуже для нинішнього виконувача обов'язків головного тренера Севастополя.

Що стосується статистики матчів команд між собою, то суперники провели між собою лише два матчі. У сезоні 2010/2011 у Сімферополі, де тоді свої домашні матчі проводив Севастополь, була зафіксована нульова нічия, а у Полтаві Ворскла розгромила кримчан ― 4:0.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Громов рятує Ворсклу від поразки у негоду

 

Водне поло у Полтаві закінчилось видовищною нічиєю.

 

Уже за півгодини до початку матчу у місті потроху починав накрапати дощ. Прийшов він прогнозовано, очікувано, тому доволі дивними виглядали сотні глядачів на стадіоні без найменших засобів захисту від стихії. Але єднало їх одне – вони прийшли підтримати команду, яка демонструє цікавий захоплюючий результативний футбол з непередбачуваним результатом, а це для розважливого уболівальника подекуди важливіше за невиразні перемоги.

 

Кадрові проблеми у нападі змусили Василя Вікторовича вносити корективи у стартовий склад. Зміни торкнулися передньої лінії – Маркоскі вийшов справа у півзахисті, а Міщенко й Будник мали завершувати атакуючі комбінації команди.

 

Початок матчу безсумнівно був за господарями. Уже на другій хвилині Міщенко пробив поруч зі стійкою, а за десять хвилин голкіпер рятує гостей після дальнього удару Олега. Довелось попрацювати Литовці і після пострілу Будника зі штрафного. "Севастополь" побудував гру на контратаках і все, що дозволяла "Ворскла" – неточні удари з далекої відстані від Карнози.

 

Рахунок закономірно відкрили полтавчани. Маркоскі диво-пасом відрізав усю захисну лінію гостей, Сапай зряче прострілив вздовж воріт, а невтримний Міщенко в дотик переправив м’яч у сітку! Чеснаков мав подвоювати рахунок, але в контратаці не зміг вдало обробити м’яч при прийомі і втратив відмінний шанс щоб відзначитись. "Севастополь" відповів потужним пострілом Кожанова – Непогодов відвів загрозу на кутовий. А коли стрілка пішла на останній оберт, Чеснаков сфолив перед штрафним майданчиком на Карнозі. Сам постраждалий потужно зарядив по воротах. Голкіпер на удар зреагувати встиг, але заблокувати простріл Ковпака вздовж лицьової не зміг ніхто. Перед одиноким воротарем було лише троє суперників, право зрівняти рахунок отримав Віценець – нелогічний гол у роздягальню.

 

Другий тайм з посиленням дощу, який не вщухав протягом першої сорокап’ятихвилинки, посилив і атакуючі прагнення "Ворскли". Двічі Міщенко не зміг переграти Литовку, Буднику не вистачило сантиметрів щоб замкнути простріл Ребенка, Маркоскі головою поцілив прямо в голкіпера.

 

Сачко випускає свого джокера Громова. Дощ переходить у зливу, якої Полтава не бачила давно, а футбольна її частина так і взагалі не пригадувала відвідин матчу в таких умовах. Слід відзначити нову систему дренажу, яка просто відмінно справлялась із нестандартними умовами – збої пішли вже на останній частині тайму, коли мабуть і порожня труба не змогла б швидко відвести те вертикальне море, що стіною опустилось на стадіон та околиці.

 

Відразу ворскляни мали забивати – Міщенко дивом не зміг завершити атаку точним ударом. Громов мав підтверджувати реноме суперсаба – в дотик не влучив по воротах Артем. Сапай і Караваєв обмінялися ударами з-за меж штрафного майданчика – голкіпери в обох епізодах зіграли чітко.

 

Доки "Ворскла" поступово і впевнено підбиралась до забитого м’яча, відзначились севастопольці. Провал у захисті дозволив Ковпаку прийняти м’яч перед воротами господарів і спокійно переграти Непогодова. От такий холодний душ на додачу до погодного для Полтави.

 

На поле виходять Баранник і Скляр – втрачати господарям нічого. Пішов тиск на ворота Литовки і "Ворскла" таки забиває! Але арбітр угледів порушення правил. Яке? Треба дивитися повтори.

 

Але команда не зупинилася. Вкотре полтавчани демонструють неабиякий характер, зрівнюючи рахунок на останній хвилині. Автора можна не представляти – Громов в дотик з-за меж штрафного майданчика кладе красеня під дальню стійку – 2:2!

 

Додані п’ять хвилин окрилені ворскляни провели в атаці, але басейн, у який перетворилось поле, дозволив гостям зберегти очко. Гра, яка знову залишає подвійні відчуття – сум від змитої зливою перемоги і радість від врятованого потопаючого в морі матчу.

 

Віталій Сонікссон

Василь Сачко: Хто не б'є по воротах - той не забиває

 

Післяматчева прес-конференція наставника ворсклян

Був дощ, але - для обох команд. Севастополь - вельми непоганий колектив, по грі я не можу пред'явити претензій свої хлопцям. Вони старалися, віддавалися, і в кінці матчу проявили характер і таки забили. Скажу, що на поразку ми не награли точно.

- Проясніть ситуацію з Яховічем. Що у нього за дискваліфікація? Ви про неї знали?
- Так ми про це знали. Яховіч - гравець Ворскли, і ми його підписали не на одну гру. Ми дивимося в майбутнє: Яховіч через кілька матчві з'явиться, і ви його побачите. У нас і Янузі пропускав матч через дискваліфікацію. Кадрові проблеми є, і це дає про себе знати, було пошкодження у Кривошеєнка також .

- Враховуючи таку погоду, ви давали вказівку бити здалеку?
- Звичайно, про це говорили і перед грою. За будь-якої можливості треба наносити удари по воротах. Хто не б'є по воротах - той не забиває. В кінці гри погода вже занадто заважала нам, м'яч застрявав, не летів так, як треба. Але я не звинувачую погоду, адже вона була однакова для всіх. Севастополь - відмінна команда, з молодими і досвідченими гравцями. Мені дуже шкода, що ми сьогодні не виграли, але і поразки теж не заслужили.

- Що сталося з Кривошеєнко? І як вам Маркоскі на правому фланзі?
- Іван отримав травму на тренуванні, у нього проблеми з коліном, тому на деякий час він випав. Сподіваюся, скоро повернеться. Відносно Маркоскі - ви вірно помітили - він грав сьогодні справа. І у Громова до того ж було невелике ушкодження, але мені довелося випустити його на поле. Він прислухався до мого прохання, вийшов і забив гол. Я радий за цього хлопця. Йован ж зіграв непогано. Ставимо на гру тих гравців, які є.

- Вам не здається, що Дедечко трохи перехвалили після перших трьох матчів?
- Я не хочу це обговорювати, говорити щось погане. Денис намагається, він професіонал. Я бачу, як він працює на тренуваннях, і не можу його дорікнути в тому, що він десь недопрацьовує. Сьогодні команда допустила помилки, через які нам забили голи. Ми будемо дивитися, розбиратися, вкажемо на ці помилки. Денис хороший футболіст  як і всі у нас. Він займається своєю справою професійно. А злети і падіння бувають у всіх. Хоча я не кажу, що у Дениса зараз спад.

- Питання про Шахтарі. Ваші враження про гру цієї команди? Як ви плануєте вибудовувати гру з донеччанами?
- У нас є тиждень, ми добре підготуємося, і ви все побачите. Я не буду говорити, що ми піднесемо сюрпризи Шахтарю, але ми вийдемо і будемо грати  Проаналізуємо матчі Шахтаря, свої помилки і будемо грати. А зараз я не хочу бігти попереду паротяга і щось коментувати.

- Ви задоволені грою тих футболістів, які не так часто грають в основному складі, але сьогодні вийшли на поле?
- У мене немає претензій до жодного футболіста. У мене є претензії до допущених помилок, які призвели до голів у наші ворота. Ми їх обов'язково розберемо. А щодо самовіддачі, малюнка гри - я задоволений. Хлопці грали, бігли вперед, хотіли забити. У нас так кілька ігор: забиваємо в потрібний момент, і це дуже радує. Я підкреслю, що команда проявляє характер, вона хоче добивати свого! Може, не все виходить, але вона хоче. Ми не можемо грати тільки в обороні, відбиваючись. Ось, зіграли б 0:0, і що далі? Ви ж мені питання будете задавати: де гра? Де голи? Де моменти? Ми біжимо, хочемо забивати, створювати моменти і їх реалізовувати. Звичайно, якщо бігти вперед, то можна і ззаду помилятися. Але ми хочемо грати на атаку. Таке наше тренерське бачення. Вибачте ...

- У вас був на перегляді лівий захисник...
- Він відмінний хлопець, хороший футболіст, але на сьогоднішній день покинув розташування команди. Ми побажали йому удачі і розлучилися.

 

Геннадій Орбу: Без фарту важко грати у футбол

 

Післяматчева прес-конференція тренера Севастополя Геннадія Орбу

- Севастополь перші хвилин 30 провалив, і це ще м'яко сказано. До пропущеного гола ми погано контролювали м'яч, практично він у нас не тримався, ним володіла Ворскла. Після того, як забили, трохи заспокоїлися, стали грати в гострий атакувальний футбол, з'явилися моменти і удари. Зрівняли рахунок, забивши в роздягальню, і на другий тайм вийшли більш сконцентрованими, стали грати різноманітнішою, забили другий гол. Але потім пішов сильний дощ, і нашим швидким нападником стало занадто важко грати. Пропустили дуже красивий м'яч від Громова... Але, вважаю, все ж ми придбали очко.

- У ваших воріт було більше моментів, наскільки, по-вашому, добре зіграла Ворскла?
- Ворскла більш зіграна команда і не даремно перебуває вгорі таблиці. Є майстровиті футболісти, а втрата Краснопьорова ніяк не позначилася, адже ви придбали гравця збірної Дедечко. Всі інші футболісти грають по три -чотири роки разом... Але без фарту важко грати у футбол, нам подекуди пощастило. Але і ми не використали наші контратаки, не виходило з останнім пасом.

- Нинішній Севастополь - це вже ваша команда чи все ж команда ваших попередників?
- Складно відповісти на це питання. Футболістів запрошував Кононов, я їх знаю по спільній роботі, і по роботі в Маріуполі. Має пройти час. Очки набираємо - це добре. Але якщо одну гру виграємо, а три програємо - це не результат. Потрібні хороші серії. Тим більше, що ми з лідерами вже зіграли, зараз підуть «стикові» матчі, а от Ворсклі тільки належить випробування фаворитами. Так що будемо наздоганяти.

- Ви цілий матч простояли біля бровки під зливою - на фарт?
- Добре, що я другу футболку взяв, зараз зміг переодягнутися ! Не думав, що такий дощ буде. Просто хотів бути ближче до гравців  підказати, правда, швидше за все, мене мало хто чув. Може, і не хотіли мене чути, думали, коли ж цей матч  нарешті, закінчиться. Добре, що він завершився нічиєю.

- Частина вашої кар'єри пройшла в Полтаві, які спогади у вас збереглися?
- Я з футболом десять років як закінчив... Але пам'ятаю і свій гол у ворота Динамо, і дві гри в єврокубках за Ворсклу, і місто мене добре прийняв, і уболівальники підтримували... Так вийшло, що пішов Коньков, прийшов Морозов... Про всі команди, де я грав, у мене хороші спогади. Сподіваюся, і про мене теж.

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода