Інтерв'ю гравців, тренерів - 12-08-2017, 01:08 - Націоналіст 526

Володимир Чеснаков: “Очки порахуємо наприкінці сезону”

футболист Владимир Чеснаков Ворскла

Капітан «Ворскли» — про стартовий відрізок Чемпіонату, непередбачуваність футболу та «приховані» завдання на сезон.

— Сім очок у чотирьох матчах — це задовільний «улов»?

— Ну, очевидно, задовільний! По-перше, така кількість очок — у принципі непоганий показник. По-друге, ми встигли зіграти з двома найсильнішими командами України…Так, у зустрічі із «Зіркою» трохи пощастило, там, у принципі, все до нічиєї йшло. Зате минулого туру наприкінці матчу мали моменти, щоби взяти три бали. За це й любимо футбол — за непередбачуваність!

— Про непередбачуваність: у стартових турах «Ворскла» пережила один зрив — 0:3 з «Шахтарем»; як усе ж таки можна пояснити його, особливо з огляду на 0:0 із «Динамо»?

— Треба пам’ятати, що ми створили пару непоганий епізодів, просто не реалізували їх. Плюс до того, третій гол пропустили вже перед фінальним свистком. У принципі, й кияни могли нас перемогти з великим рахунком… Вийшло так, як вийшло, у футболі все неможливо прорахувати.

— В уже епохальній зустрічі проти підопічних Олександра Хацкевича вся оборонна ланка полтавців — і центр, і фланги — допустила величезну кількість помилок. При тому, що саме захисна фаза гри вважається «козирем» підопічних Сачка…

— Правильне запитання. Справді: помилялися дуже багато, причому вся команда, не лише конкретна лінія… Що сказати? Нам протистояв віце-чемпіон, колектив європейського рівня з класними футболістами. От вони нас і ганяли, змушували помилятися. Визнаю: для нас усе добре завершилося. Маємо зробити висновки.

— Що змінилось у тренувальному процесі Вашої команди з поверненням у клуб Івана Балана?

— Вони з Василем Сачком однодумці… Стало більше ігрових вправ, частіше «зустрічаємося» з м’ячем. Але загалом працюємо за наміченим раніше курсом.

— Іще напередодні старту Чемпіонату УПЛ більшість фахівців була одностайна: після «Динамо» та «Шахтаря» найкращим добором гравців володіють «Олександрія» та «Ворскла». Чи бачите себе претендентами на «бронзу»?

— Це такі висновки виходять із нашого літнього посилення? А те, що взимку від нас пішло 10 людей?.. Хочемо виступити якнайкраще, кожен перед собою ставить високі завдання. Проте гучних заяв не збираємося робити.Краще мовчати й працювати. А наприкінці сезону порахуємо очки.

— Зустріч п’ятого туру проти «Сталі», з одного боку, нагадає боротьбу за Трофей престижу в минулому сезоні, а з другого стане протистоянням досвіду-стабільності та молодості-завзятості. Погоджуєтеся?

— Так і є, причому саме це насторожує мене: від юних команд не знаєш, чого очікувати. Приміром, останній матч кам’янчан у Львові: стартові 20 хвилин вони чудово грали, перемагали, могли ще пару разів забити, а що було в другому таймі? Наша ціль — виграти, порадувати людей. Але, наголошую, від таких колективів, як нинішня «Сталь», усього треба чекати.

Погода