Новини - 05-11-2017, 09:11 - Націоналіст 275

Два різних тайми

Два різних тайми

Матч в Києві проти «Динамо» вийшов для «Ворскли» неоднозначним. Хоча розпочали його підопічні Василя Сачка непогано.

У перші десять хвилин Бущану кілька разів доводилося вступати в гру, хоча удари доходили до нього переважно після рикошетів. Усе з ніг на голову перевернув перший гол. На 26-й хвилині «Динамо» використало домашню заготовку під час розіграшу штрафного. Мбокані скинув під удар – невпевнено зіграв Ткаченко, відбивши м’яча перед собою. А першим на добиванні був Мораєс – 1:0.

Після цього «Ворскла», що називається, «поплила». Уже через чотири хвилини Буяльський за повного потурання центральних захисників полтавців з близької відстані ударом головою відправив м’яча у ворота – 2:0. Останні 15 хвилин тайму перетворилися для гостей на виживання. Було зрозуміло, що зараз команді найголовніше «дотягти» до перерви, отримати вказівки від головного тренера й перебудувати гру. Хоча попереду в «Ворскли» майже нічого не виходило, один момент усе ж відмітити варто. Юрій Коломоєць пробивав головою після пасу Ребенка з правого флангу – надійно зіграв Бущан.

Перерва позитивно вплинула на підопічних Василя Сачка. Вони додали у швидкості й почали пресингувати киян на їх половині поля. «Динамо» дещо заспокоїлося. Тому гол на 58-й хвилині виглядав навіть логічним. Ребенок подав кутовий з лівого флангу, а Чеснаков чітко пробив головою – 2:1.

Після цього динамівці в багатьох моментах давали полтавцям пограти першим номером, вибігаючи в швидкі контратаки. Дві з них завершувалися чистими виходами сам на сам, але відмінно грав Ткаченко. А ось «Ворсклі» в позиційних атаках було доволі складно і крім перспективного моменту в Шарпара пригадати особливо нічого. Але Вячеслав, цілячи з гострого кута, у ворота не влучив.

На завершення окремо хотілося б сказати про суддівство Ярослава Козика. Звісно, багато хто зі мною може не погодитися. Але воно було дещо дивним. У штрафному майданчику «Динамо» були як мінімум чотири епізоди, які могли б завершитися пенальті. Але якщо падіння Ребенка й Коломойця опоненти можуть розцінити як «на розсуд арбітра», то перервана рукою Корзуна передача у штрафному майданчику при рахунку 2:1 – чистий пенальті, як не крути. Був неоднозначний епізод з влучанням в руку Матвієнка, але його можна трактувати так само, як і гру рукою в першому таймі Віди.

«Відмітився» головний арбітр і під час останньої атаки. Уже на завершенні останньої компенсованої хвилини (всього їх було чотири) «Ворскла» отримала право на штрафний. На нього, як і в матчі з «Зіркою», прийшов і Ткаченко. Пішла подача, була боротьба. У результаті м’ячем заволодів футболіст «Ворскли». До воріт метрів двадцять. Хороший шанс для останнього удару. Так, на той момент команди переграли кілька секунд, але не дати завершити останню атаку, коли з м’ячем атакуюча команда в небезпечній близькості від воріт… Такого бачити не доводилося.

Попри все, маємо четверту поспіль поразку. Перервати цю неприємну серію «Ворскла» спробує вже в наступному домашньому матчі проти «Сталі».

«Динамо» (Київ) – «Ворскла» (Полтава) – 2:1 (2:0)

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Віда, Хачеріді, Гонсалес (Піваріч, 87), Буяльський (Циганков, 60), Гармаш (Шепелєв, 46), Корзун, Морозюк, Мбокані, Мораєс.

«Ворскла»: Ткаченко, Чижов, Даллку, Матвієнко, Коломоєць (Кобахідзе, 84), Скляр, Кадимян (Одарюк, 73), Шарпар, Пердута, Ребенок, Чеснаков (Кулач, 78).

Голи: Мораєс, 26, Буяльський, 30 – Чеснаков, 58.

Попередження: Корзун, 90+4 – Чеснаков, 22, Одарюк, 90, Пердута, 90+1.

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).

Олександр Данник

Погода