Новини - 29-11-2017, 08:11 - Націоналіст 324

«Ворскла» завершує виступи в Кубку України

«Ворскла» завершує виступи в Кубку України

«Ворскла» завершила виступи в розіграші Кубка України сезону 2017/18. На шляху підопічних Василя Сачка стала команда, яку полтавці три дні тому перемогли в чемпіонаті – «Маріуполь».

Хоча розпочиналося все для господарів не так і погано. В перші хвилини маріупольці припустилися кількох помилок в захисті. Але якщо під удар Кобахідзе з вбивчої позиції встиг кинутися захисник, то на 13-й хвилині ніхто не зміг завадити Кулачу переправити м’яча в ворота з близької відстані після навісу Пердути.

Складно сказати, як би далі розвивалася гра, якби маріупольцям не вдалося відносно швидко відігратися. На 25-й хвилині центральні захиники «Ворскли» невдало вибили м’яча зі свого штрафного майданчика. У результаті Борячук не без допомоги невеличкого рикошету «розстріляв» Шуста з одинадцятиметрової позначки.

До кінця першого тайму «Ворскла» атакувала цікавіше. Моментами у полтавців виходила комбінаційна гра. Але кілька перспективних моментів, на жаль, не переросли в голи.

А ось в другому таймі гостроти біля воріт Худжамова було набагато менше. Мабуть, найреальніший момент для того, щоб відзначитися, у «Ворскли» втратив Кобахідзе. Після пасу Пердути Сандро опинився фактично сам перед воротами, але пробив мимо. Вирішальною в матчі стала контратака маріупольців на 77-й хвилині. Борячук вивів на ворота Чурка, який на мить виперидив Шуста й прокинув м’яча вздовж воріт, де найрозторопнішим виявився Тотовицький. Ситуація для удару була не дуже зручною, але п’ятка нападника й порожні ворота зробили свою справу – 1:2.

У час, що залишився, ворскляни пробували відігратися, але вдруге ключів до воріт Худжамова так знайти й не змогли. Полтавська команда мала хорошу нагоду вперше з 2009-го року вийти в півфінад Кубка України, але в підсумку завершує боротьбу на стадії 1/4.

“Ворскла” (Полтава) – “Маріуполь” 1:2 (1:1)

“Ворскла”: Шуст, Даллку, Кобахідзе (Ребенок, 64), Кравченко (Коломоєць, 81), Матвієнко, Одарюк (Кадимян, 73), Чеснаков, Шарпар, Кулач, Скляр, Пердута.

“Маріуполь”: Худжамов, Вакуленко, Болбат, Борячук, Білий, Танковський, Насонов, Тотовицький (Фомін, 89), Тищенко, Чурко (Кирюханцев, 83), Мишньов (Неплях, 76).

Голи: Кулач, 13 – Борячук 25, Тотовицький 77

Попереджені: Тотовицький, 49, Чурко, 59.

Олександр Данник

Погода