Новини - 11-04-2010, 09:04 - sasa 399

На турнірі пам’яті Володимира Башенка

На турнірі пам’яті Володимира Башенка

У Лубнах на базі місцевої ДЮСШ пройшов всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юнаків і дівчат пам’яті лубенця, майстра спорту СРСР Володимира Башенка.

Більше ста юних спортсменів вели боротьбу за медалі і призи змагань, які проводила районна організація ВФСТ «Колос». Як повідомив головний суддя Володимир Слинько, у змаганнях взяли участь представники Донецької, Сумської та Полтавської областей (Полтава, Лубни, Миргород, Зіньків, Хорол, Миргородський, Лубенський, Глобинський райони). Ведучу роль у розподіленні призових місць зіграли юні борці з Полтави і Лубен, які були вище своїх опонентів за силою духу. Серед дівчат у вазі до 38 кг перемогла Валентина Плескач (тренер районної ДЮСШ «Колос» Володимир Слинько) з села Новооріхівка Лубенського району, за якою ІІ і ІІІ місця посіли, відповідно, Тетяна Ріжко та Лілія Сіромаха з села Горби Глобинського району, яких тренує Геннадій Тарасенко. А у вазі до 56 кг першою стала лубенка Аліна Харченко. Друге місце посіла Леся Тарасенко з Глобинщини, а «бронзу» здобула миргородчанка Катерина Коваленко (тренер Олександр Сторожук).

Технічні результати турніру серед юнаків
Вікова група 1998-1999 р. н.

Вага до 27 кг: І – Іван Кравченко (Лубни), ІІ – Михайло Пиж’янов (Глобино), ІІІ – Володимир Концир (Полтава).
Вага до 29 кг: І – Павло Візир (Зіньків), ІІ – Тимур Камалетдінов (Лубни), ІІІ – Артем Кривенко (Полтава).
Вага до 32 кг: І – Євген Мороз (Лубни), ІІ – Євген Ярош (Полтава), ІІІ – Денис Залужний (Полтава).
Вага до 38 кг: І – Євген Мартюк (Лубни), ІІ – Владислав Горобець (Полтава), ІІІ – Василь Пиж’янов (Глобинський район).

Юнаки 1994-1996 років народження.
Вага до 42 кг: І – Юрій Петренко (Полтава), ІІ – Єгор Бабенко (Полтава), ІІІ – Владислав Звіздун (Лубни).
Вага до 46 кг: І – Денис Янош (Полтава), ІІ – Максим Сірий (Лубни), ІІІ – Костянтин Сірий (Лубни).
Вага до 50 кг: Олександр Говоруха (Лубенський район), Роман Самко (Суми), ІІІ – Олександр осауленко (Полтава).
Вага до 63 кг: І – Владислав латенко (Лубенський район), Ілля Арчая (Суми), ІІІ – Денис Мірошніченко (Полтава).
Вага до 69 кг: І – Богдан Курило (Лубенський район), Олескандр Колдовський (Суми), Дмитро Солодовик (Суми).

За традицією всі чекали цікаву боротьбу в абсолютній ваговій категорії. Тут сильнішою була трійка лубенських борців – Дмитро Ковальов, Григорій Момот і Юрій Пугач. Вищезгаданих юних борців, що стали переможцями і призерами турніру, тренували здібні наставники – Іван Блащак, Микола Костюченко, Ольга Блащак, Анатолій Табакін (усі – Полтава), Володимир Слинько (Лубенський район), Геннадій Тарасенко (Глобинський район), Олександр Сторожук (Миргород), Іван Чумак (Зіньків). В особистій першості на турнірі продемонстрували високі результати борці Хорольського аграрного коледжу (директор Ростислав Гузик). Це Юрій Мурашко, Євген Ворона і Валентин Корнієнко, вихованці тренера Вячеслава Сидоренка. Організатори змагань висловлюють подяку за допомогу у їх проведенні лубенців Володимира Кудрика, Івана Коломійця, Олександра Лігінчука, Анатолія Михайленка, Василя Волика, Вадима Дяченка, Сергія Значка, Віталія Копяка, Олега Кондрашова, Олександра Мосіна, всім тим, кому не байдужий розвиток в області вільної боротьби.


Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода