Аматори - 07-04-2015, 03:04 - sasa 205

Лубенське дербі на користь Зеніту

Лубенське дербі на користь Зеніту

«Зеніт» (Лубни) – ФК «Лубни» 3:1 (0:0).
Товариський матч. 5 квітня. с. Калайдинці. Стадіон «Колос». 39 глядачів. + 8С.
Судді: А. Павлюченко, Ю. Юрченко, А. Василенко (усі – Лубни).
«Зеніт»: Четверіков (Щиголь, 46), Бортнік (Гриценко, 46), Величко, Пархоменко (Ясько, 46), Панченко (Мисник, 67), Куций, Даценко, Б. Шевченко, Кірпіченко, Дюжев, В. Шевченко. Тренер: Л. Голубенко.
«Лубни»: Олексюк (Похвала, 75), Бувалець (Духно, 46), Печарський (Ебенгу, 46), Мануляк (Мандрика, 46), Захарченко (Солошенко, 46), Артеменко (Богомолов, 46), Ламіне (Демку, 46), Гулович, Реутов (Бабенко, 46), Сергієнко (Тупоровський, 37), Близнюк (Мазур, 46). Тренер: А. Гришанович.
Голи: Шевченко (69, з пенальті), 73, 76) – Гулович (66).

Цікавим і видовищним, як і завжди, було «лубенське дербі», в якому зустрілися команди, що вперше представлятимуть футбольні Лубни у цьогорічному чемпіонаті Полтавщини.

У першому таймі перевага була на користь підопічних Анатолія Гришановича, які створили чимало голевих моментів біля воріт Євгена Четверикова. Навіть, м’яч після удару нападника Сергія Сергієнка влучив у стійку воріт господарів. Після перерви наставник ФК «Лубни» замінив відразу дев’ятьох (!) гравців, серед яких було четверо новачків команди. Звичайно, що вони були, як кажуть, «не зіграними», і за це «поплатилися» забитими м’ячами голеадора «Зеніту» Валентина Шевченка. Він спочатку зрівняв рахунок з заслуженого пенальті, а потім довів свою нападну перевагу після помилок захисних редутів гостей – 3:1 на користь «Зеніта» Анатолія Михайленка.

Сам президент клубу Анатолій Михайлович, звичайно, був радий перемозі його підопічних, але на сьогодні ще не визначено де буде захищати честь Лубен його команда – чи у вищій, чи у першій лігах чемпіонату Полтавщини. Все вирішиться найближчими днями, коли на початку квітня відбудеться розширене засіданні виконкому Федерації футболу Полтавської області. Я, у свою чергу, прогнозую, що цього річ у вищому ешелоні полтавського футболу вперше будуть вести боротьбу за нагороди дві футбольні команди Лубен. Адже тисячолітнє місто цього заслуговує!

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода