24.08.2012.
Зоря (Луганськ) - Ворскла (Полтава)
1 : 1


Прем'єр-ліга


Зоря 1 : 1 Ворскла
Зоря (Луганськ) Ворскла (Полтава)
24.08.2012. 19:00
7 тур
Стадіон: Авангард (Луганськ) . 11000 глядачів (вміст 22288)
Погода: штучне освітлення , Температура: 25ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Олександр ІВАНОВ (Макіївка)
Перший асистент: Андрій БЕРЕГОВИЙ (Макіївка)
Другий асистент: Андрій ШАМЕКА (Маріуполь)
Резервний арбітр: Ігор ПАСХАЛ (Херсон)
Делегат: Віктор СТАРОВОЙТ (Київ)
Інспектор: Вадим ШЕВЧЕНКО (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна ПОСТРАНСЬКИЙ Віталій 1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій
16 Зх Україна ЯРМАШ Григорій 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
14 Зх Хорватія ШУНІЧ Тоні 5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег
5 Зх Україна КОРОТЕЦЬКИЙ Ігор 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
7 Пз Україна ХУДЗІК Павло 9 Нп Україна БЕЗУС Роман
35 Зх Україна ГРИЦАЙ Олександр 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
6 Зх Україна КАМЕНЮКА Микита 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
2 Нп Україна ГАЛЮЗА Ілля 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
22 Нп Сербія ЛЮБЕНОВІЧ Желько 27 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед
25 Зх Україна БІЛИЙ Максим 33 Зх Україна СЕЛІН Євген
11 Нп Нігерія ІДАХОР Лакі 78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
30 Вр Україна КОЗАЧЕНКО Дмитро 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
10 Нп Грузія ЛІПАРТІЯ Джаба 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
37 Пз Україна ХОМЧЕНОВСЬКИЙ Дмитро 18 Нп Україна ЧИЧИКОВ Олексій
23 Нп Хорватія РОДІЧ Іван 19 Пз Україна ЄРЕМЕНКО Дмитро
20 Зх Гана АДДО Даніель 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
27 Нп Україна СІЛЮК Сергій 39 Нп Словаччина ЛІЄТАВА Іван
19 Пз Україна ОЛІЙНИК Ярослав 45 Зх Україна КУРЕЛЕХ Валерій
 
Головні тренери
Україна Юрій ВЕРНИДУБ Україна Сергій СВИСТУН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ГАЛЮЗА Ілля penalty_scored.png 22
32 yellow_card.png МАРКОСКІ Йован
ХУДЗІК Павло yellow_card.png 41
46 substitution.png ЄРЕМЕНКО Дмитро
САПАЙ Вадим
ЛІПАРТІЯ Джаба
ЛЮБЕНОВІЧ Желько
substitution.png 52
РОДІЧ Іван
ІДАХОР Лакі
substitution.png 65
68 substitution.png ЛІЄТАВА Іван
ГРОМОВ Артем
79 goal.png БЕЗУС Роман
80 substitution.png ЧИЧИКОВ Олексій
БЕЗУС Роман
84 yellow_card.png КУРИЛОВ Олексій
СІЛЮК Сергій
ГАЛЮЗА Ілля
substitution.png 85
ЛІПАРТІЯ Джаба yellow_card.png 90+1

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

На екваторі першого кола

 

ЗОРЯ - ВОРСКЛА
24 серпня. Луганськ. Стадіон "Авангард". Початок о 19.00.
Пряма трансляція на каналі "Футбол".
Прогноз - 1:1.

Зоря - ВорсклаСтрімко проходить чемпіонат України у Прем'єр-лізі. На відміну від провідних європейських чемпіонатів, де сезон або тількино розпочався, або осьось розпочнеться, у нашій країні команди підійшли майже до екватору першого кола. Матчі 7-го за ліком туру розпочнуться у п'ятницю, 24 серпня, у День Незалежності України. Саме цього дня відбудеться лише один поєдинок, але він буде за участі полтавської команди.

"Ворскла" стала першим колективом елітного дивізіону, який вже змінив наставника. На зміну Євтушенку, який зумів у п'ятьох матчах набрати лише три очка, прийшов Сергій Свистун  тренер молодіжного складу. Щоправда, Сергій Володимирович поки працює як "в.о.". Дебют нового наставника ворсклян видався напрочуд вдалим. Ще б пак! У першій же грі його команда перемогла  і не когось там, а саме столичне "Динамо", яке до матчу в Полтаві не втрачало очок. Однак як довго перебуватиме в ролі керманича Свистун невідомо. Втім, у Свистуна, за достовірною інформацією, непогані шанси і далі керувати "Ворсклою".

Суперник полтавців  луганська "Зоря"  доволі непогано стартувала цього сезону. Після невпевненого минулого сезону, де тільки на фініші команда ґарантувала собі прописку в Прем'єр-лізі, підопічні Юрія Вернидуба цього чемпіонату грають набагато краще. Однак це не стосується матчів на рідному стадіоні. Поки "Зоря" здобула лише одну перемогу, ще в першому турі був обігранй запорізький "Металург" - 2:0. перед власними уболівальниками, програвши "Арсеналу" - 1:3 та "Кривбасу" - 0:1.

Щодо статистики матчів наших команд, то минулого сезону суперники двічі зіграли внічию: 0:0 в Алчевську та 2:2 - у Полтаві. Остання гра в Луганську - 2 жовтня 2010 року  принесла також нічийний результат - 1:1. Взагалі, ці команди в останні роки більше розписують між собою мирові, ніж перемагають.

"Більшого вимагай!"

 

Зоря - ВорсклаУ "Ворскли" в основі було лише одна зміна в порівнянні з матчем проти "Динамо": повернувся до складу екс-захисник "Зорі" Курилов, Сапай перемістився на правий фланг півзахисту замість Кривошеєнко, який не потрапив навіть у заявку на гру.
 
Перший небезпечний момент виник біля воріт "Зорі" вже на стартових хвилинах, коли підключився до атаки Даллку після пасу Маркоскі пробив поруч з дальньою штангою. А незабаром гості, завдяки "старанням" центрального захисника луганчан Коротецького, отримали непоганий момент. П'ятий номер "Зорі" на своїй половині поля просто подарував м'яч Безусу, ворскляни вискочили втрьох проти двох, але півзахисник збірної України затягнув із прийняттям рішення, не віддав вчасно передачу, а спробував обіграти опонента, внаслідок чого момент був упущений.
 
А в середині тайму господарі відкрили рахунок. Ярмаш закинув по флангу м'яч на Галюзу, той скинув у штрафний на Каменюку, капітана луганчан недозволеним прийомом зупинив Чеснаков, і суддя призначив 11-метровий. Чи був пенальті чи ні, важко сказати. Галюза точно пробив в дев'ятку, без шансів для Долганського - 1:0.

В цілому по першому тайму гості виглядали трохи краще. Їх гра була більш цілісною, вони частіше володіли м'ячем, проводили більш осмислені атаки, класно виглядав Безус, який за рахунок індивідуальної майстерності раз за разом залишав не при справах опонентів або змушував їх фолити. Але ця сама індивідуальна майстерність іноді грала не на користь командним діям. Роман частенько перетримував м'яч в епізодах коли треба було віддавати передачу. Що стосується луганчан, то не пішла гра у Любеновіча, зовсiм небагато торкнувся м'яча Ідахор, внаслідок чого попереду у "Зорі" мало що клеїлося.

 

На 29-й хвилині Громов міг забити. Артем втік на фланзі від Ярмаша, змістився у центр, пробив у верхній кут, але Постранський зумів зреагувати і відвести загрозу.
 
Початок другої половини зустрічі також проходило під контролем гостей. Підопічні Свистуна володіли територією, але близько підібратися до воріт Постранського у них ніяк не виходило, тому ударів по воротах "Зорі" практично не було.
 
І все ж Ворсклі вдалося відігратися. Маркоскі на підступах до штрафного побачив ривок Безуса і закинув м'яч в район 11-метрової позначки точно на голову Романа, якому відправити м'яч у нижній кут не склало труднощів - 1:1.
 
На тому й закінчили. Чергова нічия в протистояннях "Зорі" та "Ворскли". І все ж, з огляду на поєдинок, біло-зелені варті були розраховувати на більше. Тому можна сказати, що "Ворскла" скоріше втратитла два очки. Але, як кажуть курочка по зернятку - все до турнірного кошику залікових балів. Наразі полтавці вийшли на 10 місце в турнірній таблиці перед суботніми матчами Прем'єр-ліги.

Сергій Свистун: "Шанси є завжди"

 

Виконуючий обов'язки головного тренера полтавської Ворскли Сергій Свистун прокоментував гру проти Зорі.

- Я зайшов у роздягальню і подякував хлопцям. Тому що була висока самовіддача, перевага на нашому боці, ми контролювали м'яч, але не забивали. Що ж, будемо працювати над реалізацією моментів.

- Сьогоднішня гра додала вам шансів на те, щоб позбутися приставки в.о.?
- Я треную, а вирішувати буде керівництво. Ще рано робити якісь висновки, відбулися лише дві гри.
 
- Які коректування ви внесли в перерві?
- Було видно в кінці першого тайму, що Зоря втомилася. Просив загострити гру, збільшити швидкість і тиск.
 
- Які шанси на те, що Безус дограє сезон у вас в команді?
- Шанси є завжди.
 
- Як вдалося уникнути ейфорії після перемоги над Динамо?
- У нас команда професіоналів. У попередньому матчі Київ мав перевагу, але у нас була на дуже високому рівні самовіддача, плюс удача була на нашому боці. Тому все одно довелося розбирати гру і робити роботу над помилками.
 
- Які завдання стоять перед вами в чемпіонаті?
- Поки треба піти з небезпечної зони, а далі задача може змінюватися.

 

Юрій Вернидуб: "Домінувала одна команда - "Ворскла"

 

Головний тренер Зорі Юрій Вернидуб був вкрай незадоволений діями своїх підопічних у грі проти Ворскли.

Юрій Вернидуб- Грали дуже погано. Домінувала одна команда - Ворскла. Не знаю, з чим пов'язано. Я боявся і чекав, що така гра буде. Так буває у футболі. Думаю, сьогодні ми більше придбали очко, ніж втратили.
 
- Чи не зарано поміняли Ідахора?
- Було видно, що він втомився. Постійно залишався в положенні поза грою. Сподівалися, що Родіч підсилить гру.
 
- Як оціните фізичний стан команди?
- Переживав за фізичний стан після гри у Луцьку. Там вихлюпнули всі сили, всі емоції. Хоча на тренуваннях не перевантажували хлопців. Але сьогодні грали все назад і назад... Куди це годиться, тим більше вдома?
 
Перш за все це провина тренера. Значить я не знайшов тих слів, щоб підвести їх до гри. Але вважаю, що будь-який сильний чоловік повинен це пережити, а не ховатися і опускати голову. Потрібно мати мужність і робити правильні висновки.

 

football.ua

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода