02.09.2012.
Ворскла (Полтава) - Дніпро (Дніпро)
2 : 2


Прем'єр-ліга


Ворскла 2 : 2 Дніпро
Ворскла (Полтава) Дніпро (Дніпро)
02.09.2012. 16:00
8 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 8000 глядачів (вміст 24795)
Погода: сонячно , Температура: 23ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Анатолій ЖАБЧЕНКО (Сімферополь)
Перший асистент: Олександр ВОЙТЮК (Запоріжжя)
Другий асистент: Олексій АНДРЄЄВ (Донецьк)
Резервний арбітр: Андрій ГРИСЬО (Львів)
Делегат: Віктор ЗВ'ЯГІНЦЕВ (Донецьк)
Інспектор: Василь ПОПОВИЧ (Іршава)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій 16 Вр Чехія ЛАШТУВКА Ян
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 3 Зх Чехія МАЗУХ Онджей
5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег 4 Пз Україна КРАВЧЕНКО Сергій
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 5 Зх Україна МАНДЗЮК Віталій
9 Нп Україна БЕЗУС Роман 8 Пз Бразилія ДЖУЛІАНО Віктор
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 9 Нп Хорватія КАЛІНІЧ Нікола
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 11 Пз Україна ОЛІЙНИК Денис
18 Нп Україна ЧИЧИКОВ Олексій 14 Пз Україна ЧЕБЕРЯЧКО Євген
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 17 Зх Хорватія СТРІНІЧ Іван
27 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед 29 Пз Україна РОТАНЬ Руслан
33 Зх Україна СЕЛІН Євген 99 Нп Бразилія МАТЕУС Лейте
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 77 Вр Україна ШЕЛІХОВ Денис
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 6 Нп Грузія КАНКАВА Джаба
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 10 Нп Україна КОНОПЛЯНКА Євген
8 Пз Україна БУДНИК Євген 18 Нп Україна ЗОЗУЛЯ Роман
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 21 Нп Україна СЕЛЕЗНЬОВ Євген
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 23 Зх Нігерія ОДІБЕ Майкл
39 Нп Словаччина ЛІЄТАВА Іван 88 Пз Україна АЛІЄВ Олександр
 
Головні тренери
Україна Сергій СВИСТУН Іспанія Хуанде РАМОС

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
19 goal.png ОЛІЙНИК Денис
28 yellow_card.png РОТАНЬ Руслан
БЕЗУС Роман yellow_card.png 38
40 yellow_card.png КРАВЧЕНКО Сергій
МАТВЄЄВ Олександр
САПАЙ Вадим
substitution.png 46
53 goal.png ДЖУЛІАНО Віктор
ЛІЄТАВА Іван
ЧИЧИКОВ Олексій
substitution.png 57
60 substitution.png АЛІЄВ Олександр
КАЛІНІЧ Нікола
70 substitution.png СЕЛЕЗНЬОВ Євген
КРАВЧЕНКО Сергій
МАТВЄЄВ Олександр yellow_card.png 77
БУДНИК Євген
ГРОМОВ Артем
substitution.png 79
СЕЛІН Євген goal.png 80
ЯНУЗІ Ахмед goal.png 83
83 yellow_card.png ЛАШТУВКА Ян
87 yellow_card.png МАЗУХ Онджей
88 substitution.png КОНОПЛЯНКА Євген
ОЛІЙНИК Денис
90+2 yellow_card.png АЛІЄВ Олександр

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Ласкаво просимо, дон Хуанде!

 

Ворскла — Дніпро
2 вересня. Полтава. Стадіон “Ворскла”. Початок о 16.00.
Пряма трансляція на каналі “Футбол”.
Прогноз  - 1:1.

Ворскла - ДніпроОтже, черговий суперник ворсклян — дніпропетровський “Дніпро”. Це буде третя гра для нового тренерського складу ворсклян під керівництвом Сергія Свистуна. І знову на його підопічних чекає нелегкий суперник, задачі в якого - максимальні. Тим паче, “Дніпро” їде до Полтаві після перемоги над “Слованом” в якості учасника до групового раунду Ліги Європи. До якого дніпряни не могли потрапити 7 років! Отже, мрія команди Хуанди Рамоса здійснялася!
 
“Дніпро” завжди був нелегким суперником для полтавців і прогнозувати результат матчу з ними - справа доволі невдячна.

Після матчів 8-го туру в чемпіонаті країни наступить двотижнева пауза, пов'язана з виступами у відбірних матчах чемпіонату світу 2014 року. Ця перерва необхідна для багатьох команд, зокрема, й для “Ворскли”, яка матиме час для спокійних тренувань. А можливо саме в цей час проясниться ситуація з головним тренером біло-зелених.

“Ворскла” минулого сезону в матчах із “Дніпром” двічі зіграла внічию: 0:0 — у Полтаві, та 1:1 у Дніпропетровську. Останній матч закінчився скандалом із расистським присмаком. Нагадаємо, що тоді не витримали нерви у Боатенга – півзахисник у центрі поля дуже жорстоко завалив на газон Янузі і відразу дав по обличчю Безусу. Беззаперечне вилучення. Але згодом ганець звинуватив Безуса в расистських висловлюваннях на його адресу. Мовляв через це і не втримався. Зрештою розбірки закінчилися нічим. Боатенгу дали мінімальну дискваліфікацію, мовляв він не те почув. Зрештою все залишилось на своїх місцях. Але, як кажуть, осад залишився. Втім, Боатенга у складі дніпрян уже немає, більше того – Хуанде Рамос особисто заявив, що як футболіст Боатенг для нього закінчився...
 
До речі, ворскляни не можуть виграти у "Дніпра" вже майже чотири роки. Остання перемога датована 21 вересням 2008 року. Тоді біло-зелені вдома перемогли з мінімальним рахунком 1:0.

"Міцні горішки"

 

На що здатна "Ворскла" Свистуна? Однозначну відповідь на це питання не дасть мабуть і дуже досвідчений експерт. Команда, за млявої і невиразної гри на протязі сімдесяти хвилин проти "Дніпра", зуміла в залишок часу перевернути усе з ніг на голову. І вкотре підтвердила – колектив готовий демонструвати характер навіть у дуже складних обставинах.

 

Стартовий склад особливих змін не зазнав – варто відзначити лише появу Чічікова і відсутність навіть у запасі Курілова. А так – усі знайомі обличчя. Натомість Хуанде Рамос дав перепочити кільком провідним виконавцям. На лавці опинились Коноплянка, Алієв, Зозуля...

 

З перших хвилин ініціативою заволоділи гості. На п’ятій хвилині лише реакція Долганського врятувала господарів від неприємностей після потужного пострілу Калініча. "Ворскла" змогла протиставити учаснику Ліги Європи лише млявість у русі та значний відсоток браку в передачах. Не дуже якісно, відверто кажучи, виглядали полтавчани. Як наслідок – пропущений гол. Джуліано на лівому фланзі накрутив захисника і накинув м’яч на голову Олійнику. Денис красиво перекинув голкіпера, відкривши рахунок у матчі.

 

До кінця тайму "Ворскла" так і не спромоглася бодай на мінімальну небезпеку біля воріт Лаштувки. Абсолютно непомітними були фланги, чудернацькі обрізки виконував один з лідерів по надійності Краснопьоров, вперто не помічали одне одного форварди. А незабаром після свистка на поновлення гри отримали другий "подарунок". На 53-й хвилині при повній апатії захисників Олійник повернув боржок бразильцю. Чеснаков і Матвєєв (який замінив інертного Сапая) просто спостерігали, як Джуліано спокійно з лінії воротарського майданчика розстрілює Долганського. Гасіть свічки?

 

До 68-ї хвилини біло-зелені не спромоглися навіть на один удар по воротах Лаштувки. І лише Краснопьоров перервав це сумнівне досягнення дальнім ударом. Голкіпер не дрімав. Схоже, саме цей момент і розбудив сонних господарів. Вже за 10 хвилин Селін узявся виконувати штрафний. Удар Євгена був настільки вишуканим, сильним і точним, що воротар навіть не сіпнувся. Чудовий гол від ворсклянина! А ще за 3 хвилини Безус пасом-лялечкою виводить на ударну позицію Янузі і албанець потужним ударом встановлює підсумковий нічийний результат, привітавши свого одноклубника і співвітчизика Даллку з двохсотим матчем! Оце тобі й кінцівка. На останній хвилині Алієв лише ціною попередження зміг зірвати контратаку полтавчан. А які перспективи були при цьому у Безуса, але... 2:2 – "Ворскла" почала грати у футбол лише в останні 20 хвилин. Дуже посприяли цьому вихід Лієтави і Будника, які дозволили чіплятися господарям за м’яч в позиційних атаках поблизу штрафного майданчика гостей. Схоже, Свистун все ще в пошуку найкращих футбольних зв’язок.

 

Завершити цей чудернацький футбольний поєдинок хотілось рядками жартівливої пісеньки однієї з поп-груп: "Вот так выходят в дамки -  простые пешки, но только те, у кого крепкие орешки!"

 

Любіть футбол і бережіть себе.

 

Віталій Сонікссон

Сергій Свистун: "Зуміли дотиснути "Дніпро"

 

В.о. головного тренера Ворскли Сергій Свистун розповів, як його команді вдалося вирвати нічию в грі з Дніпром, а також чому участь в матчі не брав Олексій Курилов.

Сергій Свистун- Прохання було перед грою до хлопців таке: вийти і грати з такою самовіддачею, яка була в матчі з Києвом і в Луганську. Хоча ми й очікували, що після двох минулих ігор буде емоційний надлом. Якщо говорити по-чесному, то ми сьогодні набули очко. Вдячний хлопцям, вони зуміли зібратися в кінці і грали до останньої хвилини. Спасибі їм за це.

- Що було з командою в першому таймі?
- Гадаю, я відповів вище. Справа в психології. Дві такі гри, які ми провели через «не можу», відібрали у нас багато емоцій, нервів, енергії. Ми намагалися підвести, але... Будемо розбиратися.

- Продовжуючи питання колеги: а що ж такого сталося в перерві, що команда заграла по-іншому? Про що ви говорили з командою?
- Ви знаєте, хлопцям багато говорити не треба. Я попросив і звернув увагу на те, що класом футболісти Дніпра вище, і єдине, чим ми могли їх взяти - це бажанням, самовіддачею. І ще раз їм спасибі за те, що прислухалися і з останніх сил зуміли дотиснути Дніпро і зрівняти рахунок.

- Чим викликана відсутність Курилова?
- Курилов отримав травму. Боюся, що дуже серйозну, на тренуванні. Травма коліна. Він же як таких і зборів не пройшов. Зараз почав працювати на повну, за всіма параметрами він молодець, самовіддачу демонстрував. Але м'язи не зовсім готові. Напевно, перевантажився... Різко розвернувся на футбольному полі, схопився за коліно. У понеділок поїдемо робити УЗД, лікарі будуть займатися.

 

 

 

Хуанде Рамос: "Тримали під контролем хід усього матчу"

 

Післяматчева прес-конференція наставника "Дніпра" Хуанде Рамоса

 

- Ми тримали під контролем хід усього матчу, вийшли вперед. Перемога була близькою, команда грала добре, забила другий гол, створювала все більше і більше гольових моментів. Але за 5-10 хвилин ми незрозумілим чином випустили нитки гри зі своїх рук, і «Ворскла» змогла зрівняти рахунок. У нас залишалося зовсім мало часу, щоб вирвати перемогу. Біля воріт суперника почалася метушня, ми намагалися забити третій гол, але не вийшло. У підсумку ми задовольнилися нічиєю.

 

 

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода