21.10.2012.
Ворскла (Полтава) - Металург (Запоріжжя)
5 : 0


Прем'єр-ліга


Ворскла 5 : 0 Металург
Ворскла (Полтава) Металург (Запоріжжя)
21.10.2012. 14:00
12 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 4000 глядачів (вміст 24795)
Погода: сонячно , Температура: 17ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Дмитро ЖУКОВ (Донецьк)
Перший асистент: Олександр ХОЛОДИНСЬКИЙ (Лозова)
Другий асистент: Віктор КРАВЧЕНКО (Львів)
Резервний арбітр: Віталій ДЯДЕНКО (Кропивницький)
Делегат: Володимир ТРОШКІН (Київ)
Інспектор: Віктор ПАРАДНІКОВ (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій 1 Вр Україна РУДЕНКО Віталій
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 39 Зх Україна ОПАНАСЕНКО Євген
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 3 Зх Камерун ТЕЙКУ Адольф
5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег 25 Зх Хорватія РОЖІЧ Анте
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 21 Зх Україна ШТУРКО Юрій
8 Пз Україна БУДНИК Євген 31 Пз Україна ПІСОЦЬКИЙ Євген
9 Нп Україна БЕЗУС Роман 34 Зх Україна СИДОРЧУК Сергій
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 10 Нп Бразилія ЖУНІОР
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 23 Пз Латвія ЛУКЬЯНОВС Іванс
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 9 Нп Україна БЄЛІК Олексій
33 Зх Україна СЕЛІН Євген 80 Нп Білорусь ВАРАНКОВ Андрей
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 16 Вр Україна ШЕВЧЕНКО Олексій
3 Зх Україна ВОВКОДАВ Сергій 7 Пз Україна МАТЯЖ Іван
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 90 Нп Чорногорія ПУРОВИЧ Мілан
19 Пз Україна ЄРЕМЕНКО Дмитро 4 Зх Бразилія МАТЕУС Енріке
24 Нп Україна БАРАННИК Олег 49 Нп Україна КАВЕРІН Віталій
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 91 Зх Україна ПАРЦВАНІЯ Темур
43 Нп Україна РЯБУШКО Віталій 30 Нп Україна КАСЬКОВ Артур
 
Головні тренери
Україна Сергій СВИСТУН Україна Віталій КВАРЦЯНИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КРИВОШЕЄНКО Іван goal.png 9
ЧЕСНАКОВ Володимир yellow_card.png 24
33 yellow_card.png ОПАНАСЕНКО Євген
38 yellow_card.png ВАРАНКОВ Андрей
46 substitution.png ПУРОВИЧ Мілан
ВАРАНКОВ Андрей
БУДНИК Євген goal.png 55
62 substitution.png МАТЯЖ Іван
МАТЯЖ Іван
БУДНИК Євген yellow_card.png 63
ГРОМОВ Артем
БУДНИК Євген
substitution.png 68
74 substitution.png КАСЬКОВ Артур
БЄЛІК Олексій
ЄРЕМЕНКО Дмитро
КРИВОШЕЄНКО Іван
substitution.png 75
БЕЗУС Роман goal.png 77
БАРАННИК Олег
ЧЕСНАКОВ Володимир
substitution.png 81
82 yellow_card.png СИДОРЧУК Сергій
БЕЗУС Роман goal.png 86
ГРОМОВ Артем goal.png 88

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Який сюрприз везе до Полтави Кварцяний?

Ворскла — Металург З

21 жовтня. Полтава. Стадіон “Ворскла”. Початок о 14.00.

Пряма трансляція на каналі “Футбол”.

Прогноз - 1:0.

На черзі 12-й тур чемпіонату. Полтавська команда прийматиме на своєму полі аутсайдера Прем'єр-ліги - запорізький “Металург”, який досі в чемпіонаті ще не здобув жодної перемоги. Пригадується як минулого року до Полтави завітала столична “Оболонь”, теж в якості невиправного аутсайдера, який не мав жодної перемоги. Тоді “пивовари” вперше здобули вікторію в чемпіонаті, але зрештою так і не змогли в підсумку врятуватися від вильоту з елітного дивізіону. Наразі ситуація із запоріжцями чимось схожа на минулорічну. Команда, яку нещодавно очолив одіозний Віталій Кварцяний теж не має ні потрібних турнірних очок, ні поставленої гри, ні стратегії розвитку клубу. Так на що може розраховувати “Металург” у Полтаві?

Так, звичайно, гості прагнутимуть до перемоги, але одного прагнення замало. За ігровими якостями запорожці значно поступаються ворсклянам, для яких перемога над “Металургом” означатиме відносно спокійне життя на фініші першої частини сезону. Але не треба забувати, що на чолі запорізької команди є пан Кварцяний, який може із тих футболістів, які в нього є під рукою, зліпити конкурентноздатну бойову одинцю, принаймні на пару ігор. Варто також сказати, що Сергій Свистун у трьох домашніх матчах, відколи він керує командою, не програв жодного матчу. І, думається, втрачати очки у грі з аутсайдером аж ніяк в його плани не входить.

Минулий сезон запорізький “Металург” провів у першій лізі. Однак ця обставина не завадила його зустрічі з “Ворсклою”. У Кубку ворскляни Миколи Павлова були нещадно биті у Запоріжжі — 0:3. Не найкращі спогади і про останні матчі чемпіонату. 2011 року в гостях “Ворскла” програла - 0:2, а остання перемога над “Металургом” датована 26 вересня 2010 року. Тоді біло-зелені вдома виграли — 2:1.

П'ять штук для президента

Полтавська команда досить легко розгромали відчайдушного аутсайдера запорізький "Металург". Таким чином піднесла чудовий подарунок своєму президенту Олегу Бабаєва, який цього дня святкував свій день народження.

"Ворскла" встановила клубний рекорд серед матчів у еліті – вперше команді підкорилася межа у п’ять сухих м’ячів. Випадковим співавтором, сам того не бажаючи, став запорізький "Металург", який переживає явно не найкращі часи.

Кадрові питання внесли свої корективи у стартовий склад господарів. Свистун не міг розраховувати на Маркоскі (відбуває дискваліфікацію), Чічікова (вірусне захворювання), Курилова (ніяк не залікує травму), Янузі (вивих плеча), Лієтаву. Останній не вписується в ігрові схеми керманича і має підшукувати собі новий клуб.

У ворота став незмінний Долганський. Центр захисту був за Матвєєвим і Даллку. Албанець на цій позиції підвищує обороноздатність команди відразу на кілька рівнів. Місце справа зайняв Сапай, напроти нього розташувався збірник Селін. Якщо фланги півзахисту не викликали особливих питань (Кривошеєнко та Будник), то середина поля просто майоріла від постійних переміщень Безуса, Скляра, Краснопьорова та Чеснакова. Важко й назвати яскраво вираженого форварда в цьому варіанті складу.

Не пройшло і десяти хвилин від старту поєдинку, а на табло засвітилася одиничка. Даллку виконав довгу передачу на хід Кривошеєнку, а Іван, оцінивши положення голкіпера, несподівано м’яко закинув кулю за комірець Руденку. Дуже красивий за виконанням гол! Ще за п’ять обертів стрілки Безус мав подвоювати рахунок, та вихід сам-на-сам ліквідував голкіпер. Гості змогли відповісти тільки дальніми ударами Пісоцького та Воронкова, з якими без проблем впорався Долганський. Під завісу тайму міг оформляти дубль Кривошеєнко – знову кіпер рятує "Металург", а вже у доданий час Селін отримав дуже тонкий пас між захисниками, вивалився на воротаря, але програв дуель Руденку, зміг вчасно виставити руки Віталій.

Друга половина гри розпочалася з територіальних претензій гостей. Та швидко вгамував усі надії Будник. Євген отримав зручний пас від Безуса і технічно вирішив питання на свою користь – 2:0! Ловити по такій грі запоріжцям було уже нічого. Хоча гості спробували. Долганський перевів у хрестовину потужний удар Матяжа зі штрафного, а потім заблокував дальній удар Каськова.

Настав час забивати Безусу. Роман відмінно диригував атаками своєї команди протягом матчу, а тут узяв ініціативу на себе, звільнився від опіки захисника і точно поклав кулю в кут – розгром. Та "дев’ятці" і цього було замало. На останніх хвилинах Руденко не впорався з навісом, м’яч підхопив Безус і чітко пробив по незахищених воротах – 4:0. Фінальну крапку поставив Громов. Невгамовний Безус вкотре пошив у дурні захисників і виклав пас на Артема, а юний форвард не залишив жодного шансу кинутому напризволяще захисниками голкіперу – "Сідай, п’ять, давай щоденник!".

Відмінний подарунок президенту на День народження та запис в книгу історії клубу нового рекорду.

Варто відмітити уболівальників – порівняно численна аудиторія спостерігала за перипетіями гри безпосередньо на трибунах стадіону. Спочатку 8,5 тисяч на матчі з "Іллічівцем", ненабагато менша кількість на поєдинку з відвертим аутсайдером. Загадкова полтавська душа, що зі скрипом відвідує матчі єврокубків і залюбки слідкує за рядовими матчами Прем’єр Ліги...

Додали цікавості фанати. Створивши ще один сектор поряд з офіційним домашнім, прихильники біло-зелених влаштували потужний акустичний тиск на гостей, та швидко втомились під теплим жовтневим сонечком. Відпочивши під кінець матчу, весело налаштовані господарі вирішили прогулятись на рандеву до місця дислокації фанів "Металурга", які, напалившись піротехніки, радо вирушили назустріч пригодам, по дорозі ламаючи крісла. Завадили палкому вияву емоцій кілька співробітників спецпідрозділу. Давно не доводилось бачити на домашньому стадіоні таких щирих проявів почуттів від запеклих суперників.

5:0 – "Ворскла" покращує різницю забитих-пропущених і дає ще один поштовх механізму під назвою "Металург", що невпинно летить до гостинного Першого дивізіону. А у Полтаві сьогодні свято. І хоч усі проблеми ще не вирішені і працювати є над чим, та подарунок від "Ворскли" був дуже приємним.

Віталій Сонікссон

Сергій Свистун: "Сказав Лієтаві підшукувати собі нову команду"

Післяматчевий коментар Сергія Свистуна, виконуючого обов'язки головного тренера "Ворскли".

- Хлопці - молодці. Спасибі їм. Все, що ми просили, вони зробили. Акцентували увагу на строгій грі в обороні і ставили завдання забити перші два м'ячі. Ми переглядали ігри Запоріжжя і знали, що після пропущених м'ячів вони розсипаються. Так воно і вийшло сьогодні. Плюс на установці говорили і про те, що кращим подарунком президенту клубу Олегу Бабаєву на день народження буде перемога.

- Навіть на лавці сьогодні не було Лієтави, Чичикова ...
- Чичиков захворів в Ялті, на тренувальних зборів, досі не відійшов. Вірус, ангіна... Наразі він вже починає індивідуально працювати. За Лієтаву: я його сьогодні викликав і сказав, що його стиль гри не підходить під нашу команду, і щоб він до нового чемпіонату шукав собі команду. Як буде - подивимося, оскільки у нього є контракт. Але я не бачу його в нашому складі. Сказав йому це прямо в очі.

- Як налаштовували Безуса на цю гру - кращу поки що його гру в чемпіонаті?
- Готували, розмовляли ... Рома - молодець. Так, він у збірній вимушено відпочив, потім увійшов у тренувальний режим і показав, що він таки гравець збірної.

- У першому таймі було так багато моментів, що 5:0 могло бути вже перед перервою. Чому не забили тоді?
- Ви самі і відповіли на своє запитання. Так, було багато моментів нереалізованих. Де не вистачило везіння, де - спортивної майстерності. Треба більше працювати.

- Ви прийшли на прес-конференцію без краватки. Готували альтернативний подарунок президенту клубу?
- А що, я колись в краватці приходив?

 

Віталій Кварцяний: "У гравців півзахисту бракує мізків"

Слова на післяматчевій прес-конференція настаника "Металурга" Віталія Кварцяного.

- Гол у наші ворота назрівав, коли команда зовсім не грала. Був ряд недоробок в єдиноборствах, це і призвело до голу. Втратили впевненість, на полі промайнула аура байдужості у деяких гравців. Подивився на лавку... Треба було міняти відразу чотири-п'ять чоловік. Не через те, що вони не хотіли грати, вони не хотіли нести відповідальність. Місце того, щоб організувати атаку, Жуніор на голому місці втратив м'яч, треба було зіграти різкіше, а він якось вальяжно підійшов до м'яча. Відрізали, контратака, 2:0, все, цій команді вистачить. У другому таймі ми повинні були грати по-іншому, набирати обертів. Але почали переносити відповідальність від одного гравця на іншого. Середня лінія втратила конструктивність гри. У нас, взагалі, у гравців півзахисту бракує мізків, скільки вони втратили м'ячів. Немає кваліфікованого виконання на атакуючому пасі. Дуже складно цій команді буде далі.

- Перед приїздом до Полтави ходили чутки, що у команди фінансові проблеми, і вона не зможе приїхати?
- Не хотів би відповідати на це питання. Це не до мене, нічого не хочу говорити про клуб, про внутрішні проблеми. Це буде звучати як виправдання. Немає результату, значить, тренер щось не так робить. Щось у мене не виходить, не беруть до уваги мої умови гри, рекомендації. Раз ми сюди приїхали - фінансових проблем немає.

Фото гри


Офіційна програма матчу "Ворскла" - "Металург" Запоріжжя (Чемпіонат України. 2012-2013. Прем'єр-ліга. 12 тур)

 

Офіційна програма матчу

Погода