04.11.2012.
Ворскла (Полтава) - Арсенал (Київ)
1 : 0


Прем'єр-ліга


Ворскла 1 : 0 Арсенал
Ворскла (Полтава) Арсенал (Київ)
04.11.2012. 16:00
14 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 3000 глядачів (вміст 24795)
Погода: хмарно , Температура: 11ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Анатолій АБДУЛА (Харків)
Перший асистент: Ігор АЛЬОХІН (Сімферополь)
Другий асистент: Андрій ЄРЕМЄЄВ (Миколаїв)
Резервний арбітр: Дмитро БОНДАРЕНКО (Одеса)
Делегат: Віктор НАСКАЛОВ (Мукачеве)
Інспектор: Василь ПОПОВИЧ (Іршава)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій 77 Вр Україна ПАНЬКІВ Юрій
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 6 Зх Бразилія АЛВЕШ Рафаель
5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег 17 Зх Україна ГІТЧЕНКО Андрій
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 28 Зх Україна ПОЛЬОВИЙ Володимир
9 Нп Україна БЕЗУС Роман 31 Пз Бразилія ЛЕАНДРО Да Сілва
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 78 Пз Україна ВАЛЯЄВ Сергій
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 10 Пз Румунія ФЛОРЕСКУ Георге
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 16 Нп Узбекистан ШАЦЬКИХ Максим
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 19 Пз Грузія КОБАХІДЗЕ Александер
33 Зх Україна СЕЛІН Євген 20 Нп Гана АДІЙЯ Домінік
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 9 Нп Україна КОВПАК Олександр
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 12 Вр Україна БОРОВИК Євген
3 Зх Україна ВОВКОДАВ Сергій 13 Пз Литва МІКОЛЮНАС Саулюс
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 11 Пз Україна СТАРГОРОДСЬКИЙ Артем
8 Пз Україна БУДНИК Євген 22 Нп Україна ГОМЕНЮК Володимир
13 Зх Україна ПЄСКОВ Євген 15 Зх Чорногорія СІМОВІЧ Янко
19 Пз Україна ЄРЕМЕНКО Дмитро 44 Нп Україна БРОВКО Ігор
45 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій 18 Пз Гана КУАНСАХ Абейку
 
Головні тренери
Україна Сергій СВИСТУН Білорусь Леанід КУЧУК

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КРАСНОПЬОРОВ Олег yellow_card.png 26
39 yellow_card.png ГІТЧЕНКО Андрій
САПАЙ Вадим yellow_card.png 47
56 yellow_card.png ЛЕАНДРО Да Сілва
СКЛЯР Олександр
МАРКОСКІ Йован
substitution.png 62
70 substitution.png ГОМЕНЮК Володимир
КОВПАК Олександр
ГРОМОВ Артем goal.png 71
БУДНИК Євген
КРИВОШЕЄНКО Іван
substitution.png 74
77 substitution.png МІКОЛЮНАС Саулюс
АДІЙЯ Домінік
85 yellow_card.png ПОЛЬОВИЙ Володимир
ПЄСКОВ Євген
БЕЗУС Роман
substitution.png 87
СКЛЯР Олександр yellow_card.png 90+2

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Чи поверне "Ворскла" борг "Арсеналу"?

 

Ворскла — Арсенал

4 листопада. Полтава. Стадіон “Ворскла”. Початок о 16.00.

Пряма трансляція на каналі “Футбол”.

Прогноз - 2:1.

 

Ворскла - АрсеналУ середу полтавська команда поступилася вдома сімферопольській “Таврії” – 2:3 і припинила виступи в національному кубку. А у неділю на біло-зелених чекає черговий матч чемпіонату – у гості завітає столичний “Арсенал”.

 

Київські “каноніри” у середу теж грали кубковий матч, але на відміну від полтавців підопічні Леоніда Кучука свій матч виграли. У Краматорську “Арсенал” мінімальну переграв команду першої ліги – “Авангард” і вийшов до чвертьфіну де зустрінеться вже наступному році вдома з одеським “Чорноморцем”. У кубковому матчі кияни виступали напіврезервним складом, тому приїдуть до Полтави дещо “свіжішими”. А ось ворскляни, які боролись весь матч не тільки з “Таврією” за перемогу, але й з газоном на стадіоні, витрати чимало сил. А зваживши на те, що лава запасних у Свисутна досить куца, можна уявити яким складним може стати недільна гра для “Ворскли”.

 

Минулого сезону “Ворскла” двічі з однаковим рахунком 0:2 поступилася “канонірам”. Взагалі за останні 4 роки біло-зелені лише двічі перемогли. Причому востаннє вдома полтавці святкували перемогу над “Арсеналом” 8 травня 2009 року — 1:0. Крім того, на пам'яті ще домашня поразка 2010 року, коли “Ворскла” була вщент бита — 1:5. До речі, три останні поєдинки в Полтаві кияни виграли. Отже, час повертати борги…

Не забиває "Арсенал", забиває "Ворскла"

 

Полтавська команда, яка створила втричі менше гольових моментів, змогла перемогти столичний "Арсенал" - 1:0

 

Ворскла - Арсенал

Не встигли вгамуватися емоції прихильників "Ворскли" після кубкового домашнього матчу проти "Таврії", а полтавський стадіон знову відчинив ворота для уболівальників. У календарному матчі першості України біло-зелені приймали столичний "Арсенал".

 

Гості не без проблем дісталися Полтави. За 100 кілометрів від Києва автобус гостей загруз у багнюці і лише допомога випадкового екскаватора дозволила відбутися матчу.

 

Гра мала проходити на важкому, не зовсім відновленому після середи, полі. Варто віддати належне футболістам – вони намагалися не лише грати активно, незважаючи на накопичену втому, а й проводити низові комбінації, що додатково вимагало зусиль та концентрації.

 

Матч розпочався з боротьби за центральний плацдарм. На активність Кобахідзе та Ковпака, яким розпечатати ворота завадив Долганський, господарі відповіли потужним ударом Громова в поперечку з близької відстані. Далі "Ворскла" узяла суттєву паузу в небезпечний моментах біля чужих воріт, яку тільки раз перервав Безус. Роман вискочив сам-на-сам, але перекинути голкіпера не зміг. Натомість "Арсенал" мав дуже пристойні моменти. Після удару Ковпака м’яч зустрівся з поперечиною, за мить форвард не поцілив у дальній кут після прострілу справа, а на останніх хвилинах тайму Долганський справився з ударом Польового.

 

Після перерви гості суттєво додали в активності. Тільки досвід у виборі позиції голкіпера "Ворскли" не дозволив "Арсеналу" відзначитись. Шацьких, Адійя, Кобахідзе, знову Адійя, Флореску били з різних відстаней і позицій, але на заваді незмінно ставав Долганський.

 

А полтавчани забили. Чеснакову ніхто не заважав розстрілювати головою ворота гостей після флангового навісу, та Паньків зреагував, відбивши м’яча перед собою. А Громов не дрімав, відмінно зігравши на добиванні. 1:0 – дещо нелогічний гол господарів.

 

Забивши гол, "Ворскла" грамотно оборонялась і особливих шансів для зрівняння рахунку у гостей не було. Пані Фортуна на пару з місс Удачею віддали боржок полтавчанам за незаслужений виліт з кубка. "Ворскла" Свистуна черговий матч чемпіонату закінчує без пропущених голів.

 

Віталій Сонікссон

Сергій Свистун: "Удача була на нашому боці"

 

За традицією прес-конференція Сергія Свистуна вийшла короткою. Виконувач обов'язків головного тренера ворсклян був лаконічним і не говірким.

 

Сергій Свистун- Гра була цікава, важка, як ми й очікували. Хлопці витратили багато сил і емоцій у кубковій грі. Спасибі їм велике, що вони змогли зібратися і довести, що ми команда.

- Сьогодні коло воріт «Ворскли» було багато моментів, в чому причина?
- Трохи удача була на нашому боці. «Арсенал» дійсно організував тиск на наші ворота. Ще раз кажу - багато сил хлопці витратили в грі з «Таврією». Тому і помилок було багато. «Арсенал» варіював складом. Ця свіжість, плюс манера гри суперників, насиченість в центрі поля, і позначилася.

- Осіняючи частину чемпіонату, підходить до кінця, хотілося б дізнатися ваше бачення по лідерам нашої команди. Як ви бачите подальшу долю Безуса і Селіна?
- Давайте поговоримо, ближче до перерви.

- Команда вилетіла з Кубка, але поки непогано грає в чемпіонаті. Чи немає в планах «Ворскли» поборотися за Лігу Європи?
- Не треба так відразу про це говорити. Моє завдання від гри до гри готувати і настроювати футболістів. Якщо будемо брати очки і далі, щось будемо думати.

- Як ви прокоментуєте суддівство?
- Я не буду говорити про ці питання.

 

Леонід Кучук: "На гру впливає все"

 

Післяматчевий коментар наставника "Арсеналу" Леоніда Кучука

 

Леонід Кучук- Матч для обох команд був випробуванням. Поле було дуже важким. Якщо в першому таймі була гра з обопільними можливостями, то в другому таймі ми володіли перевагою. Пропустили, хоча біля наших воріт не було небезпечних атак. В одній з напівгострих атак був втрачений ствір воріт, і ми пропустили. Це вже тактичні моменти. Ми дуже непогано тактично вели гру. Притому, що у нас не було двох основних центральних захисників. Відбирали м'яч ми непогано, допустивши помилку тільки в одному моменті. Вийшло, що вийшло.

- Розкажіть, чи вплинуло на вашу гру те, що ви так довго добиралися в Полтаву?
- На гру впливає все: погода, поле, як ти добираєшся, в якій формі граєш, як харчуєшся. Так що це один з моментів, ми приїхали далеко за північ, довелося коригувати плани. На гру впливає все.

Фото гри


 

Офіційна програма матчу "Ворскла" - "Арсенал" (Чемпіонат України. 2012-2013. Прем'єр-ліга. 14 тур)Офіційна програма матчу

Погода